Μάλτα Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Γιορτές

Το λαμπούκι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μάλτα στα τέλη του καλοκαιριού.

Τι τρώνε οι Μαλτέζοι;

Η παραδοσιακή μαλτέζικη κουζίνα έχει εξελιχθεί από την ιστορία της χώρας και έχει επηρεαστεί από τις χώρες που έχουν επανειλημμένα καταλάβει τη Μάλτα. Η ιταλική και η αγγλική κουζίνα αντανακλάται σε ορισμένα πιάτα. Θα συναντήσετε επίσης συχνά μπαχαρικά από τη Βόρεια Αφρική.

Σε γενικές γραμμές, στην παραδοσιακή μαλτέζικη κουζίνα χρησιμοποιείται λίγο κρέας, καθώς στο νησί δεν ζουν σχεδόν καθόλου ζώα. Όταν το κρέας εμφανίζεται στο τραπέζι, είναι συνήθως κουνέλι. Ακόμα πιο συχνά, ωστόσο, οι Μαλτέζοι μαγειρεύουν με λαχανικά και ψάρια, καθώς υπάρχουν άφθονα από αυτά στο νησί και γύρω από αυτό.

Μαγειρεύουν με τυπικά μεσογειακά λαχανικά, όπως ντομάτες, κολοκυθάκια, πιπεριές, κρεμμύδια, σπανάκι ή μερικές φορές λάχανο, φασόλια, καρότα και αρακά. Το ποιο ψάρι καταλήγει στο τραπέζι εξαρτάται από την εποχή. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, για παράδειγμα,η Κορύφαινα, γνωστό ως λαμπούκι στη Μάλτα, είναι πολύ δημοφιλές.

Το επιδόρπιο Kannoli είναι ένα παράδειγμα της επιρροής της σικελικής κουζίνας στη Μάλτα.

Ποιο φαγητό είναι τυπικό για τη Μάλτα;

Ένα τυπικό μαλτέζικο πιάτο είναι η aljotta, για παράδειγμα. Πρόκειται για μια έντονα αρωματισμένη σούπα που σερβίρεται με ρύζι. Τα κύρια συστατικά είναι ψάρι, σκόρδο, πιπεριές τσίλι και το μπαχαρικό μαντζουράνα. Η Μάλτα αρέσκεται στο να σερβίρει ψωμί με ελαιόλαδο και ελιές ως ορεκτικό.

Ωστόσο, στους Μαλτέζους αρέσει επίσης να τσιμπολογούν, ειδικά με ένα φλιτζάνι καφέ. Στη συνέχεια σερβίρονται παραδοσιακά γλυκά όπως το Kannoli. Πρόκειται για ψημένα ρολά από ζύμη γεμισμένα με ρικότα (ιταλικό τυρί ), σοκολάτα ή φρούτα.

Kinnie - το αγαπημένο ποτό των Μαλτέζων

Στη Μάλτα, το γλυκό ποτό Kinnie είναι το αγαπημένο ποτό των ντόπιων. Η εμφάνισή του θυμίζει πολύ την Coca Cola. Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και περιέχει πολύ διοξείδιο του άνθρακα.

Παρασκευάζεται από το φρούτο chinotto (είδος πικρού πορτοκαλιού) και αψίθιο (σπόρους φυτού), η οποία του δίνει μια ελαφρώς πικρή γεύση. Το ποτό είναι χαρακτηριστικό των νησιών και διατίθεται σε κάθε εστιατόριο στη Μάλτα. Εκτός της χώρας, ωστόσο, είναι δύσκολο να το βρει κανείς.

Αφήστε μια απάντηση