Άγιος Μαρίνος Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Φαγητά     Παιδιά και σχολείο

Τι φυτρώνει στον Άγιο Μαρίνο;

Θάμνοι και θάμνοι αναπτύσσονται στο Monte Titano στον Άγιο Μαρίνο.

Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του κλίματός του, στον Άγιο Μαρίνο φυτρώνουν παρόμοια φυτά με αυτά της κεντρικής Ιταλίας. Ο Άγιος Μαρίνος διαθέτει κυρίως δάση στις πλαγιές και τους λόφους του. Εδώ φυτρώνουν βελανιδιές, πεύκα, σφένδαμοι, κυπαρρίσια και φτελιές. Υπάρχει επίσης η τυπική βλάστηση της μεσογειακής περιοχής, η μακκία. Πρόκειται για μικρά, ανθεκτικά δέντρα, θάμνους, και χαμηλή βλάστηση. Εδώ φυτρώνουν δάφνες, λεβάντες και μυρτιές. Στον Άγιο Μαρίνο υπάρχουν επίσης ελαιόδεντρα. Το 17% της χερσαίας έκτασης χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα που παράγει σήμερα ο Άγιος Μαρίνος είναι το σιτάρι, τα σταφύλια, οι ελιές, το καλαμπόκι και τα κάστανα.

Το κοτσύφι περνάει τον χειμώνα στον Άγιο Μαρίνο.

Ποια ζώα ζουν στον Άγιο Μαρίνο;

Ελάφια και νυφίτσες ζουν στα δάση του Αγίου Μαρίνου. Τα κουνέλια, οι αλεπούδες, οι κουνάβια και οι σκαντζόχοιροι επιδιώκουν να βρίσκονται πιο κοντά στον άνθρωπο. Εδώ ζουν επίσης πουλιά, όπως οι οριολίδες, τα αηδόνια, οι καρδερίνες και τα κοτσύφια.

Οριολίδα
Καρδερίνα

Αφήστε μια απάντηση