Άγιος Μαρίνος Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Φαγητά     Παιδιά και σχολείο

Φαγητό στον Άγιο Μαρίνο

Έτσι μοιάζει η πιαδίνα. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο στον Άγιο Μαρίνο. Γεμίζεται με τυρί και μαγειρεμένο ζαμπόν.

Το φαγητό στον Άγιο Μαρίνο μοιάζει πολύ με αυτό της γειτονικής Ιταλίας. Στις ιταλικές περιοχές της Emilia-Romagna και της Marche, ειδικότερα, οι άνθρωποι τρώνε με παρόμοιο τρόπο με τον Άγιο Μαρίνο.

Για παράδειγμα, στους ανθρώπους αρέσουν τα ζυμαρικά και η πίτσα. Η πίτσα έχει επίσης καλή γεύση εδώ χωρίς σάλτσα ντομάτας, η οποία ονομάζεται fornarina. Η πίτσα ψήνεται μόνο με λάδι και δεντρολίβανο. Μια σπεσιαλιτέ εδώ, όπως και στο γειτονικό Ρίμινι, είναι η πίτσα με προσούτο crudo, δηλαδή ωμό ζαμπόν. Τα ψητά ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας ονομάζονται nidi di rondine: φωλιές χελιδονιών.

Αυτή η piadina είναι γεμισμένη με μπρεσαόλα, μοτσαρέλα, ντομάτα, ρόκα και ελιές. Η μπρεσαόλα είναι αποξηραμένο στον αέρα μοσχαρίσιο ζαμπόν.

Η Piadina ( πιαδίνα) είναι επίσης δημοφιλής. Πρόκειται για ένα λεπτό πλατύ ψωμί που ψήνεται σε τηγάνι. Το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το λαρδί είναι τα μόνα συστατικά. Η Piadina τρώγεται με σαλάτα, τυρί ή λουκάνικο, αλλά μπορεί επίσης να είναι γεμιστή με μια ποικιλία συστατικών, όπως προσούτο, τυρί και ρόκα. Το αγαπημένο τους λουκάνικο είναι το Salsicce di San Marino, που φτιάχνεται με χοιρινό κρέας, μπαχαρικά και κρασί, το οποίο είναι συχνά ψημένο ή ψητό.

Ένα άλλο δημοφιλές πιάτο στον Άγιο Μαρίνο είναι το πασατέλι, ένα είδος ζυμαρικών που παρασκευάζεται με τριμμένη φρυγανιά, τυρί παρμεζάνα και αυγά. Αυτό το πιάτο σερβίρεται συχνά σε γευστικό ζωμό

Τυπικά πιάτα με κρέας είναι το κουνέλι με μάραθο, το ορτύκι και το μοσχαρίσιο εσκαλόπ.

Τα ψάρια είναι επίσης αγαπημένα.

Οι σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν φασολάδα με μπέικον και σούπα χυλοπίτας με ρεβίθια και σκόρδο.

Ο Άγιος Μαρίνος είναι επίσης γνωστός για τα κρασιά του, τα οποία παράγονται από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών. Τα πιο δημοφιλή κρασιά του Αγίου Μαρίνου περιλαμβάνουν το Montepulciano, το Sangiovese και το Trebbiano.

Torta Tre Monti

Τρία βουνά για επιδόρπιο στον Άγιο Μαρίνο

Ένα κέικ θεωρείται το εθνικό πιάτο. Ονομάζεται Torta Tre Monti, που σημαίνει κέικ των τριών βουνών. Επειδή υπάρχουν τρεις βουνοκορφές στον Άγιο Μαρίνο. Μπορείτε να αγοράσετε το κέικ έτοιμο. Ένα κέικ με τρεις στρώσεις γκοφρέτας γεμίζονται με κρέμα σοκολάτας και ξηρών καρπών και είναι αφιερωμένο στα τρία βουνά που περιβάλλουν τη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση