Άγιος Μαρίνος Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Φαγητά     Παιδιά και σχολείο

Πώς είναι η ζωή στον Άγιο Μαρίνο;

Οι Σαν Μαρινιώτες ζουν σε τέτοια σπίτια.

Μόνο 33.000 άνθρωποι ζουν σε ολόκληρο τον Άγιο Μαρίνο. Ο πληθυσμός  δηλαδή του κράτους είναι μικρότερος από τον πληθυσμό που έχει το Ρέθυμνο ή η Πτολεμαΐδα. Την χώρα όμως την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες  ή ακόμα και ημερήσιοι επισκέπτες από την Ιταλία.

Επομένως, πολλοί Σαν Μαρινιώτες εργάζονται επίσης στον τομέα του τουρισμού. Είναι σερβιτόροι, πωλητές ή φροντιστές μουσείων. Είναι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος ή ενός εστιατορίου. Υπάρχουν όμως και πολλοί τραπεζίτες και λογιστές.

Λόγω του μικρού πληθυσμού, οι κάτοικοι του Άγιου Μαρίνου απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα μιας μικρής κοινότητας με τις ιδιαιτερότητές της. Οι κάτοικοι συχνά γνωρίζονται από κοντά, και η κοινότητα είναι συχνά σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Οι κάτοικοι του Αγίου Μαρίνου είναι γνωστοί για την αγάπη τους για τον αθλητισμό. Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Αγίου Μαρίνου, η SS Murata, είναι ο εθνικός πρωταθλητής της χώρας. Ο Άγιος Μαρίνος είναι επίσης γνωστός για τις ιπποδρομίες του, οι οποίες διεξάγονται κάθε χρόνο τον Ιούλιο.

Οι κάτοικοι ασχολούνται συχνά με υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ποδηλασία. Η φύση του Αγίου Μαρίνου παρέχει ευκαιρίες για αθλητισμό και αναψυχή.

Η καθημερινότητα στον Άγιο Μαρίνο είναι μια αρμονική συνύπαρξη του παραδοσιακού και του σύγχρονου. Οι κάτοικοι της χώρας είναι περήφανοι για την ιστορία και τον πολιτισμό τους, αλλά είναι επίσης ανοιχτοί στις νέες ιδέες και τις εμπειρίες.

 

Αφήστε μια απάντηση