Άγιος Μαρίνος Οικονομία

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική    Καθημερινότητα      Φαγητά     Παιδιά και σχολείο

Τουρισμός στον Άγιο Μαρίνο - και οικονομικά

Στον Άγιο Μαρίνο, πληρώνετε με ευρώ. Το νόμισμα των 2 ευρώ δείχνει το κυβερνητικό παλάτι.

Η οικονομία του Αγίου Μαρίνου στηρίζεται στους πυλώνες του τουρισμού, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της βιοτεχνίας.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή οικονομικής δραστηριότητας για το Άγιο Μαρίνο. Οι επισκέπτες ελκύονται από το ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας, το πανοραμικό τοπίο και την πολιτιστική κληρονομιά. Έχει περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Πολλοί επισκέπτες προέρχονται από την Ιταλία, όπου περνούν τις διακοπές τους στις ιταλικές ακτές και από όπου στη συνέχεια επισκέπτονται και τον Άγιο Μαρίνο. Δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι.

Στις χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες ο Άγιος Μαρίνος έχει αναπτύξει τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας.

Τέλος στις βιοτεχνίες παράγονται κεραμικά, πλακάκια, ρούχα, έπιπλα, τούβλα και κρασί. Οι εξαγωγές γίνονται κυρίως προς την Ιταλία.

Οι πληρωμές στον Άγιο Μαρίνο γίνονται σε ευρώ, παρόλο που η χώρα δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ.

Το βιοτικό επίπεδο του Αγίου Μαρίνου είναι συγκρίσιμο με αυτό των πλουσιότερων περιοχών της Ιταλίας. Οι υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν το 60% του συνόλου της οικονομίας, ενώ μόλις το 40% προέρχεται από τη βιομηχανία.

Η γεωργία αντιπροσωπεύει μόνο το 0,1 τοις εκατό και πολύ λίγοι άνθρωποι εργάζονται σε αυτήν (0,2 τοις εκατό). Καλλιεργούνται δημητριακά, σταφύλια, ελιές και φρούτα. Εκτρέφονται επίσης χοίροι και βοοειδή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση