Λουξεμβούργο Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Χριστούγεννα

Φύση στο Λουξεμβούργο: δάση και φράχτες

Lohhecken

Πολλά δάση αναπτύσσονται στο βόρειο τμήμα του Λουξεμβούργου. 55% των δασικών εκτάσεων του Λουξεμβούργου βρίσκονται στο Ösling, το οποίο αποτελεί μόνο το 32% της συνολικής έκτασης της χώρας. Εδώ φυτρώνουν βελανιδιές, οξιές,, σφένδαμος, ψευδοτσούγκα ή έλατο του Ντάγκλας και ερυθρελάτη. Τα έλατα φυτεύτηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή αναπτύσσονται γρήγορα.

Gentianopsis

Lohhecken είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικοί για τη φύση του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για βελανιδιές που φυτεύτηκαν για να πάρουν το φλοιό τους. Αυτός ο φλοιός της βελανιδιάς, το Lohe , περιέχει την τανίνη και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βυρσοδεψία του δέρματος, αλλά και στη φυσιοθεραπεία και τα καλλυντικά. Όπου δεν υπάρχει δάσος, το ρείκι καμπάνα είναι ένα τυπικό φυτό. Είναι ένας μικρός θάμνος με φύλλα σε σχήμα βελόνας.

Ο νότος, το Gutland, χρησιμοποιείται για τη γεωργία. Εδώ υπάρχουν κυρίως χωράφια και βοσκοτόπια. Τα δάση εδώ αποτελούνται κυρίως από βελανιδιές και κέρατα. Στα νοτιοανατολικά, μπορείτε να βρείτε ακόμη και μεσογειακά φυτά, όπως η  Χαμαιδρυά (βότανο) .

Στο Λουξεμβούργο έχουν δημιουργηθεί αρκετές προστατευόμενες περιοχές για τη διατήρηση της φύσης. Σε αυτές περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, το φυσικό καταφύγιο Sonnebierg, όπου σπάνια φυτά αναπτύσσονται σε ξηρά λιβάδια. Στο φτωχό σε θρεπτικά συστατικά, ξηρό έδαφος απαντώνται διάφορα είδη Gentianopsis (Το Gentianopsis είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας των γεντιανών, που είναι κοινώς γνωστές ως κροσσοειδής γεντιανές). Πολλές πεταλούδες μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ. Το φυσικό πάρκο Our στα βορειοανατολικά φιλοξενεί τον μαύρο πελαργό και την αγριόγατα.

Αλεπού

Ποια ζώα ζουν στο Λουξεμβούργο;

Στο Ösling ζουν ζαρκάδια, αλεπούδες, κουνάβια, σκίουροι, ασβοί και αγριογούρουνα. Μπορούν επίσης να βρεθούν αγριόγατες και κάστορες. Σκαντζόχοιροι, τυφλοπόντικες, ποντίκια και λαγοί είναι μικρότερα θηλαστικά που ζουν σε όλη τη χώρα.

Αρπακτικά πουλιά και σπάνια είδη πουλιών, όπως ο μαύρος πελαργός και η αγριόκοτα, είναι μεταξύ των φτερωτών κατοίκων του βορρά. Στο νότο, έχουν παρατηρηθεί σπάνια είδη πουλιών, όπως η κίτρινη σφυρίδα, η κίτρινη παλαμίδα και ο κορυδαλλός. Σταχτοτσικνιάδες, γκρίζοι ερωδιοί, κορμοράνοι, λιμναία ράκη και κοτσύφια ζουν δίπλα στο νερό.

Η νυχτερίδα που πετάει επίσης. Βρίσκεται σε όλη τη χώρα. Το Λουξεμβούργο είναι επίσης γνωστό για την αφθονία των ψαριών του. Ένα ερπετό που μπορεί να συναντήσετε είναι η θερμόφιλη σαύρα του τοίχου.

Ένα πρόβλημα, όχι μόνο στο Λουξεμβούργο, είναι ότι συνεχώς μεταναστεύουν νέα είδη. Ορισμένα από αυτά αποτελούν απειλή επειδή εκτοπίζουν τα ντόπια είδη.

Ελάφια στο Λουξεμβούργο
Αυτός ο ασβός ζει επίσης στο Λουξεμβούργο.
Μπορείτε να δείτε όρνεα στο Λουξεμβούργο κατά καιρούς.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση