Λουξεμβούργο Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Χριστούγεννα

Χαρακτηριστικά για το Λουξεμβούργο

Οι διάφορες γιορτές και αργίες που οι Λουξεμβούργιοι γιορτάζουν με ιδιαίτερο τρόπο είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές για το Λουξεμβούργο. Παρουσιάζουμε μερικές από αυτές εδώ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι αργίες του Λουξεμβούργου.

National Day - LuxembourgΣτις 23 Ιουνίου κάθε χρόνου, το Λουξεμβούργο γιορτάζει την εθνική του εορτή, γνωστή ως τα "γενέθλια του Δούκα". Αυτή η γιορτή ξεκίνησε επί των ημερών της Μεγάλης Δούκισσας Σαρλότ, η οποία κυβέρνησε τη χώρα από το 1919 έως το 1964. Η Σαρλότ είχε γεννηθεί στις 23 Ιανουαρίου 1896, αλλά γιόρταζε τα γενέθλια της στις 23 Ιουνίου για να έχει καλύτερο καιρό.

Στην εθνική αυτή γιορτή, πραγματοποιείται δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου. Είναι μια ημέρα γεμάτη εορταστικές εκδηλώσεις, που συμβολίζει την εθνική ταυτότητα και την περηφάνια του λαού του Λουξεμβούργου.

mywort - Buergbrennen zu JonglënsterΚάψιμο του "κάστρου"

Την πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής  το κάψιμο του "κάστρου" αποτελεί παράδοση στο Λουξεμβούργο. Ως εκ τούτου, η ημέρα αυτή είναι επίσης γνωστή ως Κυριακή του Κάστρου. Μια μεγάλη φωτιά ανάβει σε πολλά σημεία. Συλλέγονται ξύλα και στη συνέχεια στήνεται το "κάστρο", ένας ξύλινος σταυρός τυλιγμένος με άχυρο. Η καύση συμβολίζει το τέλος του χειμώνα.

Manèges, horaires, prix... Schueberfouer : tout ce qu'il faut savoir sur  l'édition 2023 | Actu LuxembourgΤο Schobermesse - Schueberfouer

Κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου, το Schueberfouer γιορτάζεται στην πλατεία Glacis στην πόλη του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για ένα τεράστιο πανηγύρι με πολλά καρουζέλ και πάγκους. Παραδοσιακά ανοίγει με μία παρέλαση από ένα κοπάδι πρόβατα και τους βοσκούς τους. Ένα αρνί μεταφέρεται επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας.

Το πανηγύρι διοργανώνεται εδώ από το 1340. Περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν εδώ κάθε χρόνο. Αυτό καθιστά το Schobermesse ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα πανηγύρια στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες της Schobermesse είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν τα ψητά ψάρια και τα παγωτά κέικ.

Πομπή άλματος του Echternach

Κάθε χρόνο, την Τρίτη μετά το Δεκαπενταύγουστο, πραγματοποιείται πομπή στην πόλη Echternach. Οι συμμετέχοντες πηδούν μέσα στην πόλη υπό τους ήχους πόλκα. Προορισμός τους είναι η βασιλική με τον τάφο του Αγίου Βίλιμπρορντ. Είναι ο προστάτης άγιος του Λουξεμβούργου.

Πηδούν από το πλάι προς τα εμπρός, εναλλάσσοντας δεξιά και αριστερά. Οι συμμετέχοντες φορούν συνήθως λευκή μπλούζα και μαύρο παντελόνι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σύντομη ταινία από την πομπή των αλμάτων παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση