Αθανάσιος Σιούτης – Λιμενάρχης Κεφ/νίας

 

Αθανάσιος Σιούτης-

Λιμενάρχης Κεφαλληνίας 

 

Ελένη Αγγελάτου: Ποιες προϋποθέσεις και εφόδια χρειάζεται κάποιος για να γίνει λιμενάρχης;  

Αθ. Σιούτης: Για να γίνει κάποιος λιμενάρχης πρέπει να είναι αξιωματικός του λιμενικού. Το λιμενικό είναι ένα στρατιωτικό σώμα με αστυνομικά καθήκοντα. Είμαστε κάτι το μοναδικό στην Ελλάδα. Σε καιρό ειρήνης είμαστε αστυνομικοί που αστυνομεύουμε τα λιμάνια και τη θάλασσα. Σε καιρό πολέμου, που όλοι ευχόμαστε να μην έχουμε ποτέ , γινόμαστε το τέταρτο όπλο της πατρίδας μας, μαζί με την Πολεμική Αεροπορία , τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητά μας : να είμαστε αστυνομικοί με στρατιωτικά καθήκοντα. Για να γίνεις λιμενάρχης έρχεται με τα χρόνια, τις σπουδές σου και το αν θα επιλεγείς από τον Αρχηγό του Λιμενικού. Εγώ ξεκίνησα με τις σπουδές μου, Μετά κατετάγην στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων –είναι η στρατιωτική σχολή από την οποία αποφοιτούν και οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησα σε πολλές υπηρεσίες και σε διάφορες θέσεις . Τώρα που έχω φτάσει στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου-στο Λιμενικό έχουμε βαθμούς, γιατί έχουμε μια ιεραρχία-  με επέλεξε ο Αρχηγός του Λιμενικού και με τίμησε να γίνω λιμενάρχης της Κεφαλονιάς, που είναι και ο τόπος μου. Αυτή τη στιγμή έχω 21 χρόνια στο Λιμενικό .

Δημήτρης Αλυσανδράτος: Πόσα χρόνια είστε λιμενάρχης στην Κεφαλονιά;

Αθ.Σιούτης: Στην Κεφαλονιά έχω ενάμιση χρόνο. Ανέλαβα καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2019 ερχόμενος από λιμενάρχης στη Ζάκυνθο.

Γεράσιμος Γιατράς: Υπάρχει κάποιο θέμα που σας απασχολεί αυτή την περίοδο για τα λιμάνια της Κεφαλονιάς;

Αθ. Σιούτης: Ναι, μας απασχολεί το μεγάλο θέμα των ελέγχων για τον κορωνοϊό. Ακόμη, με  τη συνεργασία που έχουμε με άλλες υπηρεσίες όπως με τον Δήμο, την Περιφέρεια και το  Λιμενικό Ταμείο στοχεύουμε στη  βελτίωση των λιμανιών μας τα οποία είναι παλιά. Χρειάζεται εξωραϊσμός, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα πλοία και τους ανθρώπους.

Αποστολία Αντωνάτου: Ποιες είναι οι καλές και ποιες οι κακές πλευρές του επαγγέλματός σας;

Αθ.Σιούτης: Αποστολία, όπως όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δύσκολες στιγμές και τις ευχάριστες . Ευχάριστες είναι όταν εκτελείς το καθήκον σου, όταν τελειώνει η ημέρα στην εργασία και αισθάνεσαι ότι έβαλες κι εσύ ένα λιθαράκι πάνω σε αυτό στο οποίο  εργάζεσαι και όταν ακούς από τον άλλον ένα ευχαριστώ. Πάρα πολλές ευχάριστες στιγμές. Σημαντικές στιγμές για εμένα είναι όταν σώζουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν στη θάλασσα, είτε έχουν πάει για μπάνιο είτε σε κάποιο καράβι και κινδυνεύουν είτε κάποιοι πάνε για ψαροτούφεκο . Η θάλασσα θέλει σεβασμό όχι φόβο. Δυσάρεστες στιγμές υπάρχουν αρκετές, γιατί υπάρχει πάντοτε πίεση, άγχος. Πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις , αλλά όσες φορές και να γονατίσεις τόσες φορές πρέπει να σηκωθείς στα πόδια σου για να επιτύχεις.

Κωνσταντίνα Βινιέρη : Πώς ήταν η διάσωση στον Μύρτο που σώσατε τα δύο παιδιά;

Αθ.Σιούτης: Αυτή ήταν μια από τις ευχάριστες στιγμές που έλεγα προηγουμένως. Θυμάμαι ήταν βραδάκι Σεπτεμβρίου. Ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου  και δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τα παιδιά του  Λιμεναρχείο, που είναι πάντα ανοιχτό. Με ενημέρωσαν ότι κινδυνεύουν δυο άτομα στον Μύρτο . Μάλιστα, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε άσχημο καιρό. Είχε πολύ μεγάλα κύματα. Ήταν μια δύσκολη περίπτωση με δύο ανθρώπους που κινδύνευαν ιδιαίτερα. Στον Μύρτο υπάρχει ένα φαινόμενο: η θάλασσα σηκώνει πολύ ψηλά το κύμα και το σκάει με πολύ μεγάλη δύναμη στο βυθό. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο που λέγεται δίνη. Αυτή είναι που κάνει τους ανθρώπους να κινδυνεύουν, γιατί δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα και να βγουν στην παραλία. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε συχνά πνιγμούς ή σοβαρούς τραυματισμούς . Ευτυχώς, αυτοί οι άνθρωποι είχαν πιαστεί από μια σημαδούρα. Περιμέναμε να έρθει ένα ελικόπτερο, γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να πάμε από τη θάλασσα. Αν πήγαινε το σκάφος κοντά τους, τα κύματα θα πέταγαν κι αυτό στη στεριά με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν και άλλοι άνθρωποι. Τότε κάναμε μια ειδική τεχνική. Σκεφτήκαμε λίγο παραπάνω… και τους πετάξαμε κάτι ειδικά μηχανήματα κάποια σχοινιά. Πιάστηκαν από αυτά, μέχρι που ήρθε το ελικόπτερο και μπόρεσε και τους σήκωσε. Ήταν μια από αυτές τις ευχάριστες στιγμές , Κωνσταντίνα , που γυρίζεις κουρασμένος σπίτι αλλά λες όλα καλά , σώθηκαν οι άνθρωποι.

Φωτεινή Γασπαρινάτου:  Από μικρός θέλατε να γίνετε λιμενάρχης ;

Αθ.Σιούτης: Ναι, Φωτεινή, από μικρός! Τυχαίνει να ήταν και ο μπαμπάς μου λιμενικός. Όταν ήμουν στο Γυμνάσιο, σκεφτόμουν τι θέλω να γίνω, όταν μεγαλώσω. Είχε περάσει από το μυαλό μου να γίνω δικηγόρος, αρχαιολόγος ακόμα και αστροναύτης, όταν ήμουν μικρότερος, δε σας κρύβω! Όταν πήγα Α` Λυκείου. είχα αποφασίσει να κυνηγήσω το όνειρό μου. Με κόπο και με διάβασμα το κατάφερα.

Ισαβέλλα Γιαννάτου : Έχετε συνεργαστεί πολλές φορές με δύτες;

Αθ.Σιούτης: Ναι , Ισαβέλλα ! Πάρα πολλές φορές. Οι δύτες είναι συνεργάτες μας. Στη θάλασσα οι εκπαιδευμένοι, πιστοποιημένοι δύτες που γνωρίζουν τη θάλασσα και τον βυθό είναι το δεξί μας χέρι . Πάρα πολλές φορές τους χρησιμοποιούμε και μας βοηθάνε. Πραγματικά, οι δύτες είναι πολύτιμο στοιχείο για εμάς. Ειδικά με τον πατέρα σου , τον Διονύση Γιαννάτο , που είναι ένας έμπειρος δύτης , έχουμε συνεχή συνεργασία!

Γεράσιμος Γιατράς: Ποια είναι τα δικά σας καθήκοντα;

Αθ.Σιούτης: Ως Λιμενάρχης είμαι υπεύθυνος να διοικώ και να διαχειρίζομαι όλες τις δυνάμεις του λιμενικού , που είναι στην Κεφαλονιά. Έχω στην εποπτεία μου όλα τα λιμάνια της Κεφαλονιάς, όπως επίσης και όλη τη θάλασσα που περιβάλει την Κεφαλονιά. Οτιδήποτε συμβεί σε ένα λιμάνι της Κεφαλονιάς ή στη θάλασσα είμαι υπεύθυνος: από το να γίνονται κανονικά τα δρομολόγια, οι ναυτικοί να είναι όπως πρέπει και να πληρώνονται στην ώρα τους μέχρι τα κότερα να ταξιδεύουν σωστά με όλα τους τα έγγραφα, μέχρι να σώσουμε ανθρώπους από τη θάλασσα μέχρι να κυνηγήσουμε εγκληματίες , λαθρεμπόρους κ.α

Ελευθερία Διλάλου: Οι πολλές μεταθέσεις που παίρνετε επηρεάζουν την καθημερινότητά σας; Σας δυσκολεύουν;

Αθ.Σιούτης: Ωραία ερώτηση! Η αλήθεια είναι, Ελευθερία, πως όταν αποφασίζεις να γίνεις λιμενικός το γνωρίζεις. Οι μεταθέσεις είναι και όμορφες και δύσκολες. Όμορφες είναι, γιατί γυρίζεις σε πάρα πολλά μέρη, γνωρίζεις νέους τόπους, νέους ανθρώπους συνεργάζεσαι, αντιμετωπίζεις διάφορα θέματα. Κάθε μέρος έχει τα δικά του θέματα. Είναι δύσκολο όμως, γιατί δεν έχεις μια μόνιμη βάση. Αυτό μπορεί να στο πει και ο Γιάννης (γιος του κου Σιούτη και συμμαθητής μας), διότι αλλάζεις τον προγραμματισμό της οικογένειας. Όλοι θέλουμε να έχουμε μια βάση , το σπίτι μας, να μη μετακομίζουμε, να  μην αλλάζουμε πρόσωπα και φίλους. Είναι δύσκολο .. θα προτιμούσες να κάθεσαι στον τόπο σου και να μην έχεις συνέχεια μετακινήσεις.

Τατιάννα Ζησιμάτου: Ποιο θεωρείτε το απαραίτητο προσόν  για αυτό το επάγγελμα;

Αθ.Σιούτης: Το απαραίτητο προσόν είναι να είσαι ψύχραιμος, να έχεις υπομονή και να είσαι σε μόνιμη εγρήγορση. Δυστυχώς ή ευτυχώς στο επάγγελμα αυτό ανά πάσα ώρα και στιγμή  μπορεί να κληθείς να πάρεις μια απόφαση σημαντική είτε για τον εαυτό σου είτε για τη δουλειά σου είτε για τους άλλους.

Ματούλα Θεοδωράτου: Σας ικανοποιεί ο τρόπος που λειτουργεί η υπηρεσία;

Αθ.Σιούτης: Με ικανοποιεί. Θα πω όμως κάτι γνωστό: εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντοτε υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ένα βασικό μου καθήκον είναι να βρίσκω τρόπους να σκέφτομαι να βελτιώσω την υπηρεσία .Ικανοποιημένος είμαι απόλυτα όχι .

Τάσος Καλογηράτος: Ποιο περιστατικό από τη δουλειά σας ήταν τόσο έντονο που θυμάστε και κάθε λεπτομέρειά του , ακόμα κι έξω από την Κεφαλονιά;

Αθ.Σιούτης: Δύσκολή ερώτηση, Τάσο! Πολύ δύσκολη, γιατί κάθε περίπτωση έχει και τη δική της προσέγγιση και λεπτομέρειες. Το τελευταίο περιστατικό με τον Μύρτο ήταν μια πολύ ωραία στιγμή.

Τάσος Καλογηράτος: Δεν εννοώ απαραίτητα κάτι καλό. Δηλαδή να σας έμεινε έντονα, επειδή έγινε κάτι δυσάρεστο ;

Αθ.Σιούτης: Κακό ήταν μια δύσκολη κατάσταση που κάναμε μια καταδίωξη σε κάποιους εγκληματίες , λαθρέμπορους στη θάλασσα ,στην Κέρκυρα και δεν συμμορφώνονταν εύκολα. Ήταν σαν αστυνομική ταινία στη θάλασσα.

Ματούλα Θεοδωράτου: Έχετε σώσει πολλούς ανθρώπους ;

Αθ. Σιούτης : Ματούλα, μαζί με τους συνεργάτες μου πολλές φορές. Εκτός από το περιστατικό στο Μύρτο δε θα ξεχάσω που είχαμε σώσει έναν κύριο με τέσσερα παιδιά από ένα ιστιοπλοϊκό στην Κέρκυρα.

Αντέλα  Καπεντάνι: Θα προτείνατε σε κάποιον να γίνει Λιμενάρχης.

Αθ.Σιούτης: Και βέβαια, Αντέλα! Θα του το πρότεινα, γιατί είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα. Έχεις να ασχοληθείς με πάρα πολλά πράγματα διαφορετικά, δηλαδή δε βαριέσαι ποτέ. Αυτός που θα ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά θα πρέπει να είναι έτοιμος για μεταθέσεις και 24 ώρες το 24ωρο ότι μπορεί να σε φωνάξουν στη δουλειά. Πάνω από όλα θα πρέπει να το έχεις συζητήσει με την οικογένειά σου, για να ξέρει, ότι κάνεις μια ιδιαίτερη δουλειά με πολλές δυσκολίες και να σε στηρίξει. Στα χρόνια μου, όταν τελείωσα το Α` Λύκειο Αργοστολίου, μπήκα στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων (τη Ναυτική μας Σχολή), μετά έδωσα εξετάσεις και μπήκα στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής και έπειτα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων που εκεί τελείωσα ως αξιωματικός του Λιμενικού και έχω κάνει και ένα μεταπτυχιακό πάνω στην Εκπαίδευση. Εδώ και 2 χρόνια, το σύστημα έχει αλλάξει. Κάποιος δίνει εξετάσεις Πανελλήνιες για τη Σχολή Λιμενικού που η φοίτηση διαρκεί τέσσερα χρόνια κι από εκεί θα γίνει αξιωματικός του Λιμενικού.

Ηλίας Κούρος: Ασχολείστε πολλές ώρες καθημερινά;

Αθ.Σιούτης: Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμαι πολλές ώρες την ημέρα. Συνήθως έρχομαι στο γραφείο το πρωί κατά τις 8:00-8:15 και φεύγω – μια ήρεμη ημέρα, χωρίς να υπάρχουν θέματα έκτακτα να διαχειριστώ- περίπου 16:00 με 17:00 το απόγευμα. Υπάρχει όμως  πάντοτε το έκτακτο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Μελίνα Μινέτου : Υπάρχουν έντονα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε στη δουλειά σας;  

Αθ.Σιούτης: Καθημερινά αντιμετωπίζουμε θέματα ανθρώπων που προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και να δώσουμε λύση στα προβλήματά τους στα πλαίσια των νόμων.

Νίκος Παπαδάτος: Αν μπορούσατε θα αλλάζατε δουλειά ;

Αθ.Σιούτης: Νίκο, όχι ! Αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι την ίδια δουλειά θα έκανα . Κάθε χρόνος που περνάει μου φαίνεται και πιο όμορφη αυτή η δουλειά .

Εριέττα Πολλάτου: Πόσος χρόνος χρειάζεται για μια υπόθεση διάσωσης ή καταδίωξης;

Αθ.Σιούτης: Εριέττα, εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Όταν είναι να σώσουμε έναν άνθρωπο, προσπαθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συνήθως, χρειάζεται κάποιος χρόνος. Εξαρτάται από το πού βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος , που βρίσκονται τα περιπολικά και τα πλοία του Λιμεναρχείου … Όταν είμαστε σε καταδίωξη κακών και πάλι προσπαθούμε να τους πιάσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα , μπορεί να χρειαστούμε ώρες όμως …

Σπύρος Ρουμπάτης: Από όλες αυτές τις μεταθέσεις που έχετε πάρει ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος ;

Αθ.Σιούτης: Δύσκολη ερώτηση αυτή, γιατί παντού είναι όμορφα. Όπου πηγαίνεις, αν έχεις καλή διάθεση, Σπύρο, περνάς όμορφα. Στην Κω, γιατί ήταν ωραίο μέρος και γνώρισα ωραίους ανθρώπους . Στη Μασσαλία, γιατί ζούσα σε ένα άλλο κράτος. Στην Κέρκυρα , στη Ζάκυνθο , στην Αθήνα, γιατί είναι πολύ όμορφοι τόποι . Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Αν και μεταξύ μας, το καλύτερο μέρος για μένα είναι η Κεφαλονιά!

Γιάννης Σιούτης: Ποια ήταν η πιο δύσκολη υπηρεσία που έχετε κάνει ;

Αθ.Σιούτης: Με πολλές ώρες δουλειάς ήταν, όταν ήμουν στην Αθήνα, στο Αρχηγείο. Εκεί είχα να διαχειριστώ , να διοικήσω όλα τα Λιμεναρχεία και όλους τους Λιμενάρχες της Ελλάδας. Ξεκινούσα το πρωί και γυρνούσα 11 και 12 το βράδυ.

Ελευθερία Διλάλου: Είπατε πως έχετε υπηρετήσει στη Μασσαλία . Πού αλλού στο εξωτερικό έχετε ταξιδέψει για τη δουλειά σας;

Αθ.Σιούτης: Στη Γαλλία που είχα μείνει για δυο χρόνια, στη Μασσαλία , η οποία είναι και πόλη που ίδρυσαν οι αρχαίοι Έλληνες, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Μεγάλη Βρετανία.

Γεράσιμος Γιατράς :Σε ποια περιοχή είχατε τη μεγαλύτερη θητεία ;

Αθ.Σιούτης: Τη μεγαλύτερη θητεία την έχω κάνει στην Κέρκυρα. Τώρα ευελπιστώ να την κάνω στην Κεφαλονιά!!!

Ελένη Αγγελάτου: Θα θέλατε να μετατεθείτε  και κάπου αλλού, στο εξωτερικό;

Αθ.Σιούτης: Υπάρχει ένα σύστημα σε εμάς όπου πας στο εξωτερικό μια φορά. Εγώ το έκανα. Θα μπορώ να πάω σε άλλα κράτη για λιγότερο χρόνο. Μετάθεση κάποια  στιγμή θα πάρω. Όσο παίρνουμε βαθμούς ανεβαίνουμε και στην ιεραρχία .Όταν θα γίνω πλοίαρχος (συνταγματάρχης) θα πρέπει να πάω σε μια μεγαλύτερη θέση. Το 2023 περιμένω να πάρω μετάθεση και τότε θα πάω πάλι στον Πειραιά, στο Αρχηγείο μας.

Γιάννης Σιούτης: Πόσους βαθμούς έχετε πάρει και πόσοι είναι στο σύνολο ;

Αθ. Σιούτης: Έχω πάρει 5 βαθμούς . Σύνολο υπάρχουν 9 βαθμοί .

Ελένη Αγγελάτου: Αφού η δουλειά σας έχει σχέση με τη θάλασσα, σκεφτήκατε να γίνεται ναυτικός;

Αθ. Σιούτης: Μα ήμουν, όταν τελείωσα την σχολή Εμποροπλοιάρχων και μετά συνέχισα τις σπουδές μου για να γίνω αξιωματικός του Λιμενικού. Στην αρχή ήμουν κυβερνήτης σε ένα περιπολικό καταδιωκτικό σκάφος στην Κέρκυρα.

Ηλίας Κούρος: Με το ψάρεμα υπάρχει πρόβλημα;

Αθ. Σιούτης : Το ψάρεμα είναι μια πολύ ωραία ασχολία, αν κι εγώ δεν ψαρεύω. Ξέρω πως βοηθάει τον άνθρωπο να είναι κοντά στη φύση και να τη σέβεται. Δυστυχώς  όμως δεν είναι όλοι το ίδιο. Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυτή κι αντί να περνούν ευχάριστα κάνουν ζημιά στα ψάρια στην περιοχή. Εκεί ερχόμαστε εμείς και βάζουμε πρόστιμα.

Ελευθερία Διλάλου :Γιατί απαγορεύεται το ψάρεμα σε ορισμένες περιόδους;

Αθ. Σιούτης: Το ψάρεμα απαγορεύεται κάπου , αφού μελετήσουν επιστήμονες ιχθυολόγοι, περιβαλλοντολόγοι , και εξετάσουν ποιο είναι το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Οι επιστήμονες αυτοί βγάζουν κάποιους νόμους που από τη μια που προστατεύουν τα ψάρια και το περιβάλλον  και από την άλλη τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες.

Γεράσιμος Γιατράς : Τι έχει αλλάξει στη δουλειά σας λόγω του κορωνοϊού;

Αθ.Σιούτης: Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, Γεράσιμε. Προσέχουμε πολύ, φοράμε μάσκες , προσέχουμε τις αποστάσεις , απολυμαίνουμε το Λιμεναρχείο , ελέγχουμε τους επιβάτες και τους ναυτικούς των πλοίων. Εδώ στην παραλιακή κάνουμε ελέγχους στους πεζούς και στα οχήματα. Έχει αλλάξει και η δική μας καθημερινότητα.

Φωτεινή Γασπαρινάτου: Τι συμβουλή δίνετε στα νέα παιδιά;

Αθ. Σιούτης: Να ακολουθήσετε το όνειρό σας, να αγωνιστείτε για αυτό που έχετε στο μυαλό σας, αυτό που αγαπάτε . Για τις σπουδές και τη δουλειά θα σας συμβούλευα να ακούτε τις συμβουλές που σας δίνουν οι γονείς σας, γιατί σας αγαπάμε. Όπως επίσης και τη δασκάλα σας και τους άλλους σας καθηγητές για να σας βοηθήσουν, κι όχι για να σας επιβάλλουν, να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Η άλλη μου συμβουλή σχετικά με το επάγγελμά μου είναι το καλοκαίρι με ό, τι και να ασχολούμαστε στη θάλασσα να την αγαπάμε, να τη σεβόμαστε και να τη διατηρούμε καθαρή.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ , κύριε Σιούτη!!!

 

 

 

5 comments

Skip to comment form

  1. Ο κύριος Σιούτης μας έλυσε πολλές απορίες και μοιράστηκε μαζί μας πολλές και όμορφες εμπειρίες του. Τον ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και τον χρόνο που αφιέρωσε για εμάς.

  2. Ο κύριος Αθ.Σιούτης μας απάντησε σε κάποιες απορίες που είχαμε σχετικά με το επάγγελμα του και μας έδωσε μια ιδέα πως θα είναι άμα θέλει κάποιος να γίνει λιμενάρχης και τι πρέπει να κάνει για να γίνει π.χ ο κυριος Αθ.Σιούτης είχε πει πως η θάλασσα θέλει σεβασμό και όχι να την φοβόμαστε. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε.🙂

  3. Ο κύριος Σιούτης μας απάντησε στις ερωτήσεις μας για να καταλάβουμε πώς είναι η δουλειά ενός λιμενάρχη. Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε!

  4. Ο κύριος Σιούτης μας έλυσε τις απορίες μας για την δουλειά του λιμενάρχη !! Σας ευχαριστούμε πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας !

  5. Ευχαριστούμε τον κύριο λιμενάρχη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήρθε να μας μιλήσει για τη δουλειά του. Καταλάβαμε πόσο υπεύθυνη και απαιτητική είναι η δουλειά του που έχει να κάνει με την διοίκηση μιας Δημόσιας Υπηρεσίας ενός ολόκληρου νησιού. Είναι τιμή για μας που τον συναντήσαμε και συνομιλήσαμε μαζί του!

Leave a Reply