Μιμίκα Μηλάτου

 

Μιμίκα Μηλάτου -Ζωγράφος

Ελένη Αγγελάτου: Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς αποφασίσατε να αρχίσετε τη ζωγραφική;

Μιμίκα Μηλάτου: Από μικρή , στην ηλικία σας , κι ακόμη πιο μικρή, ζωγράφιζα πάρα πολύ ωραία. Οι δάσκαλοι κι αργότερα οι καθηγητές μου έβαζαν πάντα άριστα. Μάλιστα, στο Λύκειο με προέτρεπαν να σπουδάσω στην Σχολή Καλών Τεχνών .Όποτε είχαμε αργία στο σχολείο ερχόμουν σπίτι και έπαιρνα τα χρώματά μου . Ήταν η ωραιότερη μου απασχόληση. Όταν είδα πως τα καταφέρνω και σιγά σιγά με ενθάρρυναν όλοι, το συνέχισα με πολλή χαρά. Τελικά, δεν σπούδασα , αλλά παρακολούθησα μαθήματα ζωγραφικής . Στη συνέχεια μετά από εξετάσεις διορίστηκα στο Δικαστήριο και είχα τη ζωγραφική σαν χόμπι.

Δημήτρης Αλυσανδράτος: Θα προτείνατε σε κάποιον να ασχοληθεί με τη ζωγραφική;

Μιμίκα Μηλάτου: Σε όποιο παιδί γνωρίζω οπωσδήποτε τους λέω να ζωγραφίζουν γιατί είναι μια υπέροχη απασχόληση.

Αποστολία Αντωνάτου: Με ποια τεχνοτροπία σας αρέσει να ζωγραφίζετε περισσότερο;

Μιμίκα Μηλάτου: Οι τεχνοτροπίες και τα κινήματα της ζωγραφικής είναι πάρα πολλά. Εγώ ζωγραφίζω νατουραλισμό, που σημαίνει να απεικονίζεις το άτομο ή το αντικείμενο ακριβώς όπως είναι. Αγαπώ και τον ιμπρεσιονισμό

Λουλούδι του Αίνου

, γιατί έχει να κάνει με πολλά ζωντανά χρώματα και με φως. Ζωγραφίζω περισσότερο ιμπρεσιονιστικά. Με τις δυο τεχνοτροπίες αυτές εκφράζομαι καλύτερα . Όσοι ζωγραφίζουν βγάζουν τον ψυχικό τους κόσμο και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η ζωντάνια , τα ζωηρά χρώματα, ενώ υπάρχουν ζωγράφοι που ζωγραφίζουν πολύ μελαγχολικά, δεν τους αρέσει το πολύ χρώμα ούτε το φως. Αναγνωρισμένοι ζωγράφοι που έχουν δει εκθέσεις μου λένε πως ακολουθώ τον ιμπρεσιονισμό .

Κωνσταντίνα Βινιέρη : Τι αποτελεί για εσάς έμπνευση ;

Μιμίκα Μηλάτου: Μου αρέσουν πάρα πολύ τα τοπία και η φύση. Οι περισσότεροι πίνακες μου έχουν να κάνουν με τα τοπία της Κεφαλονιάς, που είναι πανέμορφα. Μου αρέσουν όμως και τα πρόσωπα. Ειδικά στην εποχή του κορωνοϊού ζωγραφίζω πρόσωπα .

Φωτεινή Γασπαρινάτου: Ποια υλικά χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τους πίνακές σας.

Μιμίκα Μηλάτου: Αγαπώ περισσότερο το λάδι το οποίο το αραιώνουμε με νέφτι.

Γεράσιμος Γιατράς: Αφιερώνετε χρόνο για να φτιάξετε τους πίνακες σας;

Μιμίκα Μηλάτου: Αυτό έχει να κάνει με τη δυσκολία του κάθε έργου και με το στυλ του καθενός. Εγώ ζωγραφίζω γρήγορα. Δεν αργώ πολύ.  Κάποιος όμως πίνακας μπορεί να σου πάρει και μήνες μέχρι να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις.

Ισαβέλλα  Γιαννάτου: Ποιον ζωγράφο θαυμάζετε περισσότερο;

Μιμίκα Μηλάτου: Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολη, γιατί θαυμάζω πάρα πολλούς. Ο Ιακωβίδης μου άρεσε, ο Βασιλείου, ο Βολανάκης. Από του Ευρωπαίους θαυμάζω τους Ολλανδούς. Επίσης θαυμάζω τον Βαν Γκογκ , τον Μονέ, ο οποίος είχε ειδικότητα στο να ζωγραφίζει νούφαρα.

Ελευθερία Διλάλου: Έχετε πάρει από κριτικούς τέχνης καλές κριτικές;

Μιμίκα Μηλάτου: Στις ατομικές μου εκθέσεις , επειδή ήταν Αύγουστος και είχαμε πολλούς τουρίστες, πολλοί ξένοι κριτικοί τέχνης , Άγγλοι και Ιταλοί , είχαν να πουν καλά.

Τατιάννα Ζησιμάτου: Τι σας αρέσει να ζωγραφίζετε περισσότερο ;

Μιμίκα Μηλάτου: Μου αρέσει ακόμη πολύ η νεκρή φύση.

Ματούλα Θεοδωράτου: Όταν ήσασταν μικρή είχατε σκοπό να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική ή τώρα που μεγαλώσατε;

Μιμίκα Μηλάτου: Πάντα την αγαπούσα , αλλά για κάποια χρόνια δεν  ζωγράφιζα πολύ λόγω του επαγγέλματος μου και των οικογενειακών υποχρεώσεων. Τώρα όμως που έχω φύγει από τη δουλειά και τα εγγόνια μου μεγάλωσαν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο , ζωγραφίζω πάρα πολύ.

Τάσος Καλογηράτος: Ακόμη και να μην την προτιμάτε στους πίνακές σας ποια τεχνοτροπία σας αρέσει;

Μιμίκα Μηλάτου: Μου αρέσει πάρα πολύ ο κυβισμός, τον οποία ξεκίνησε ο Πικάσο.

Ηλίας Κούρος: Ποιο θεωρείτε το απαραίτητο προσόν για να ασχοληθεί κάποιος με τη ζωγραφική;

Μιμίκα Μηλάτου: Πρώτα πρέπει να το αγαπάς πολύ και μετά να έχεις ταλέντο . Πιστεύω πως και κάποιος που δεν έχει ταλέντο στη ζωγραφική με πολλή δουλειά και με μαθήματα θα τα καταφέρει.

Αντέλα Καπεντάνι: Ποιες είναι οι καλές πλευρές και ποιες οι άσχημες στη ζωγραφική;

Μιμίκα Μηλάτου: Επειδή την αγαπώ πολύ τη ζωγραφική θεωρώ όλες τις πλευρές καλές. Αν όμως το κάνεις επαγγελματικά και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις για να ζήσεις μπορεί να μην τα καταφέρεις. Για να πουλήσει κάποιος πίνακες είναι δύσκολο και δεν είναι εύκολο να ζήσεις έτσι.

Λουλούδι του Αίνου

Εριέττα Πολλάτου: Ασχολείστε πολλές ώρες της ημέρας με τη ζωγραφική;

Μιμίκα Μηλάτου:Αυτόν τον καιρό ειδικά ασχολούμαι πολλές ώρες της ημέρας και της νύχτας, που υπάρχει ησυχία.

Σπύρος Ρουμπάτης: Πόσα χρόνια ασχολείστε με τη ζωγραφική ;

Μιμίκα Μηλάτου: Όπως ασχολούμαι τώρα συστηματικά περίπου 8 χρόνια.

Γιάννης Σιούτης : Από τα έργα που έχετε φτιάξει πιο είναι το αγαπημένο σας ;

Μιμίκα Μηλάτου: Πολύ ωραία ερώτηση! Το αγαπημένο μου έργο είναι ένα τρίπτυχο ξύλινο παραβάν . Εκεί ζωγράφισα βότσαλα που είδα σε μια παραλία του Φισκάρδου, το Δαφνούδι. Ξεκίνησα με βότσαλα που ήταν έξω από το νερό , μετά με βότσαλα μέσα στο νερό και τέλος με βότσαλα που ήταν στα βαθιά νερά.

Σας ευχαριστούμε πολύ, κυρία Μιμίκα!

 

6 comments

Skip to comment form

  1. Εγώ πιστεύω πως η ζωγραφική είναι μια πολύ δημιουργική ασχολία και μέσα από τα μάτια της κ. Μιμίκας έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακή !!🥰🥰🥰

  2. Μέσα από την συνέντευξη με την κ .Μιμίκα μάθαμε περισσότερους ζωγράφους και περισσότερες τεχνοτροπίες.
    Και γι’ αυτό την ευχαριστούμε πολύ!!

  3. Η συνέντευξη της κυρίας Μιμίκας ήταν φανταστική γιατί έμαθα πολλά πράγματα για τις τέχνες. Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε!

  4. Η συνέντευξη της κυρίας Μιμίκας ήταν τέλεια διότι από τα λόγια της έμαθα για κάποιους πίνακες τις όπως το Λουλούδι του Αίνου που δεν το είχα ξαναδει. Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε🥰🥰🥰

  5. Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη ! Στην τάξη μας είναι αρκετά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν στο μέλλον με την ζωγραφική και πιστεύω πως έμαθαν πολλά πράγματα και τώρα έχουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν ! Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας !!

  6. κ. Μιμίκα, τα έργα σας είναι εξαιρετικά! Λατρεύω τα χρώματα που χρησιμοποιείτε, το πώς απεικονίζετε ακριβώς τα τοπία και τους ανθρώπου! Οι μορφές στα έργα σας μιλούν στη ψυχή μας και μας γεμίζουν με θετικά συναισθήματα! Η ζωγραφική εκτός από τέχνη είναι και τρόπος ζωής και το μάθαμε αυτό από εσάς. Ανυπομονούμε να θαυμάσουμε τα καινούρια σας έργα!

Leave a Reply