Ταινίες

Χάτσικο -Ηλίας Κούρος

Μία λυπητερή, συγκινητική ταινία, η οποία αναφέρεται σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου που είχε έναν σκύλο, τον Χάτσικο. Οι δύο περνούσαν ευχάριστο χρόνο μαζί. Κάθε μέρα ο καθηγητής πήγαινε με το τρένο στην δουλειά του. Μία φορά όμως ο Χάτσικο προσπάθησε να τον προειδοποιήσει ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Την ώρα  που δίδασκε έπαθε συγκοπή καρδιάς. Ο Χάτσικο τον περίμενε, όπως πάντα, στο μπροστά άγαλμα, το οποίο ήταν απέναντι από τον σταθμό του τρένου. Ο Χάτσικο περίμενε το αφεντικό του για χρόνια μέχρι που πέθανε εκεί.

 

 

Πελέ :Η ιστορία ενός θρύλου- Δημήτρης Αλυσανδράτος

 

Αμερική, 2016, διάρκεια 107΄, έγχρωμο

Βιογραφική ταινία του Τζέφ και Μάικλ Ζίμπαλιστ για την παιδική ηλικία του Πελέ. Ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο από τις φτωχογειτονιές του Σάο Πάολο φτάνει το 1958 σε ηλικία 17 χρονών και φορώντας την φανέλα της εθνικής Βραζιλίας κερδίζει το παγκόσμιο κύπελλο. Η ταινία μας διηγείται την ζωή ενός παίκτη-σύμβολο του <<όμορφου παιχνιδιού>> όπως ο ίδιος αποκαλούσε το ποδόσφαιρο ο οποίος ήρθε για να αλλάξει το ποδόσφαιρο για πάντα . Μετά την φτώχεια , την απογοήτευση και την τραγωδία για τον χαμό του καλύτερού του φίλου. Θα ζήσει το όνειρο που θα τον κάνει εθνικό σύμβολο ζωντανό θρύλο και παράδειγμα ζωής.

 

 

 

Μπαμπάς για γκολ - Ελευθερία Διλάλου

Σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν 2007

Ο Τζο Κίνγκμαν είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου και η ζωή του είναι η φαντασίωση κάθε εργένη. Είναι cool,πλούσιος, διάσημος και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για πάρτι. Φέτος η ομάδα του οι κορυφαίοι REBELS  της Βοστόνης ,διεκδικούν τη νίκη του πρωταθλήματος! Όλα του τα όνειρα όμως παίρνουν διαφορετική τροπή όταν έξω από την πολυτελή πόρτα του βρίσκει να στέκεται η 8χρονη κόρη του Πέιτον της οποίας την ύπαρξη δε γνώριζε μέχρι τότε. Η ζωή  του Τζο άλλαξε καθώς έπρεπε να περιορίσει τα πάρτι και τις εξόδους με τα μοντέλα   και να βάλει στη θέση τους το μπαλέτο, τις κούκλες και τα παραμύθια. ΟΙ συμπαίκτες του σε αντίθεση με την αυταρχική ατζέντη του τον βοηθάνε και του συμπαραστέκονται. Τελικά ο Τζο ανακαλύπτει πως η ζωή δεν είναι μόνο τα λεφτά και η δόξα αλλά η σχέση του με τους ανθρώπους και  συγκεκριμένα με τη μικρή του κόρη.

 

Rocky - Φωτεινή Γασπαρινάτου

  Αμερική 1976, διάρκεια 2 ώρες, έγχρωμο

Μια αθλητική και δραματική ταινία του Sylvester Stallone. Η ταινία αρχίζει με τον Rocky που παίζει μποξ για να ζήσει βγάζοντας ελάχιστα χρήματα. Ο Rocky εκτός από το μποξ που παίζει, δουλεύει και ως μπράβος ενός μαφιόζου. Ο Tony Gazzo ο μαφιόζος έδινε στον Rocky χρήματα αλλά έπρεπε να του κάνει τις βρόμικες δουλειές του. Ο Rocky σταμάτησε να είναι μπράβος και άρχισε να παίζει επαγγελματικά μποξ. Ο πρώτος αγώνας του Rocky ήταν με τον πρωταθλητή του μποξ Apollo Creed. Στον πρώτο αγώνα ο Apollo Creed νίκησε τον Rocky. Στον δεύτερο αγώνα τους ο Creed έχασε από τον Rocky. Τότε ο Rocky έγινε ο πρωταθλητής του μποξ. Η ταινία βραβεύτηκε με όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1976, και από τότε ο Sylvester Stallone έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο. Είναι η αγαπημένη μου ταινία γιατί ασχολείται με τον αθλητισμό και γιατί ένας άνθρωπος από το μηδέν έφτασε στην κορυφή!  

 

 

 

 

Ευτυχία - Ελένη Αγγελάτου

 

Ελλάδα, 2019, διάρκεια 123’, έγχρωμο

Μια όμορφη δραματική ταινία σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φρατζή. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που υποδύεται την Ευτυχία σε νεαρή ηλικία, η Κάτια Γκουλιώνη που υποδύεται την Ευτυχία σε μεγάλη ηλικία, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης που υποδύεται τον Γεώργιο Παπαγιαννόπουλο, σύζυγο της Ευτυχίας και η Ντίνα Μιχαηλίδη που υποδύεται την Μαγιόρκα, μητέρα της Ευτυχίας.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, μιας γυναίκας με καταγωγή από τη Σμύρνη, η οποία μαζί με τη μάνα της και τις δύο κόρες της βιώνουν τον διωγμό από τους Τούρκους. Αφού γλιτώνουν από τους Τούρκους καταφεύγουν σε μια βάρκα μαζί με άλλους ανθρώπους με προορισμό την Αθήνα. Όταν φτάνουν στην Αθήνα πάνε στο σπίτι του πλούσιου συζύγου της Ευτυχίας. Μετά από αρκετό  χρόνο η ζωή της γίνεται μια ρουτίνα. Θέλοντας να διεκδικήσει την ελευθερία της χωρίζει τον σύζυγό της που ποτέ δεν αγάπησε. Έτσι με τη μάνα της και τη μία κόρη της φεύγει από το σπίτι του πρώην συζύγου της. Έναν χρόνο μετά γνωρίζει έναν αστυνομικό που γίνεται και ο νέος της σύζυγος. Τα χρόνια περνούν και ακολουθούν πολλές δυσκολίες για την Ευτυχία όπως ο θάνατος της μάνας της, της κόρης της και του συζύγου της. Παράλληλα όμως το πάθος της για τα χαρτιά θα την οδηγήσει στο να ξοδεύει πολλά χρήματα σε αυτά και σε εντάσεις και στενοχώριες.

Είναι μια εξαιρετική και πολύ συναισθηματική ταινία! Βλέπουμε μια γυναίκα, η οποία λόγω των θανάτων των αγαπημένων της προσώπων και των αναμνήσεων που έχει από όταν τους έδιωξαν οι Τούρκοι, οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

 

 

Enola Holmes - Ισαβέλλα Γιαννάτου

Αγγλία, 2020, Διάρκεια 123 λεπτά, έγχρωμο

Μια συναρπαστική και ανατρεπτική ταινία σε σκηνοθεσία του Harry Bradbeer. Την ημέρα των δέκατων έκτων γενεθλίων της η Enola δεν αργεί να καταλάβει ότι η μητέρα της, Eudoria , εξαφανίστηκε. Έτσι οι μεγαλύτεροι αδελφοί της, Mycroft και Sherlock, αποφασίζουν να την επισκεφθούν. Με τον Sherlock να την βρίσκει ένα έξυπνο κορίτσι και τον Mycroft έναν μπελά, η Enola προσπαθεί να βρει στοιχεία για την εξαφάνιση της μητέρας της. Με τον Mycroft να αποφασίζει να την στείλει στο σχολείο για δεσποινίδες, η Enola βρίσκοντας στοιχεία μέσα στα δώρα που της είχε αφήσει η μητέρα της και ακούγοντας τον Mycroft και τον Sherlock, αποφασίζει να το σκάσει ντυμένη αγόρι. Στο τρένο γνωρίζει ένα αγόρι, τον Tewkesbury. Μαζί ξεφεύγουν από έναν άντρα που ήθελε να σκοτώσει τον Tewkesbury. Μέσα από πολλές περιπέτειες η Enola και ο Tewkesbury ανακαλύπτουν για ποιον δούλευε εκείνος ο άντρας και τελικά δούλευε για την γιαγιά του Tewkesbury. Η Enola κατάφερε να ξαναδεί την μητέρα της για μια τελευταία φορά. Μια ταινία  με δράση και περιπέτεια.

 

Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι θεοί: Η κλοπή της αστραπής -Γιάννης Σιούτης

 

Πρόκειται για μια περιπετειώδη ταινία που βασίζεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα στους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. 

 

Ο Πέρσι Τζάκσον αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να τον απασχολεί. Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα , οι θεοί του Ολύμπου μοιάζουν πιο ζωντανοί από ποτέ.  Ο Πέρσι μαθαίνει πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Ποσειδώνας . Πράγμα που σημαίνει πως ο Πέρσι είναι ημίθεος. Παράλληλα ο Δίας τον κατηγορεί για την κλοπή της αστραπής του, η οποία αποτελεί όπλο μαζικής καταστροφής. 

 

 

 

 

Hubie Halloween - Αποστολία Αντωνάτου

Αμερική, 2020, διάρκεια 103', έγχρωμη

Μια αστεία αλλά και όμορφη ταινία σε σκηνοθεσία του Στίβεν Μπριλ. Ο Χιούμπι είναι ένας συμπαθητικός άντρας που όλοι τον κοροϊδεύουν επειδή είναι ψεύδος και επειδή, παρόλο που είναι μεγάλος, είναι λάτρης του halloween. Αυτός απλά θέλει να προστατέψει τη γειτονιά του, αλλά ταυτόχρονα να εντυπωσιάσει μία κυρία, την Βάιολετ, η οποία ήταν συμμαθήτριά του αλλά και καλή του φίλη από την πρώτη δημοτικού. Η μητέρα του, όμως, θέλει να τον προστατέψει από όλους τους ανθρώπους που θέλουν να του κάνουν κακό, οπότε την ημέρα του halloween τους βρίσκει, τους δένει, ρίχνει γύρω τους βενζίνη και πετάει ένα σπίρτο. Ο Χιούμπι όμως, επειδή ήταν ο πιο καλός άνθρωπος σε όλη τη γειτονιά θέλει να τους σώσει παρά το γεγονός που το κοροϊδεύουν όλη του την ζωή. Ανοίγει το θερμός του που μέσα έχει πάντα την αγαπημένη του σούπα, και η τελευταία σταγόνα της σούπας καταφέρνει να σβήσει το σπίρτο στον αέρα. Μετά όλοι τον αγαπούσαν και έγινε ο πιο αγαπητός άνθρωπος. Είναι μία ταινία, συγκινητική και αστεία και θέλει να πει πως αν ο άλλος είναι διαφορετικός από εσένα, δεν σημαίνει πως δεν έχει καλό χαρακτήρα.

 

 

Μπομπ Σφουγγαράκης- επιχείρηση διάσωσης- Σπύρος Ρουμπάτης

Μια όμορφη και παιδική ταινία . Μόλις ο βασιλιάς της Ατλαντίδας ξέμεινε από σαλιγκάρια και δεν μπορούσε να συντηρηθεί. Τελικά βρήκε ένα σαλιγκάρι. Αυτό όμως ήταν του Bob. Μαζί με τον Πάτρικ αποφάσισαν να ψάξουν για την Ατλαντίδα για να σώσουν τον φίλο τους. Όταν έφτασαν στην Ατλαντίδα , ο βασιλιάς κατάλαβε ότι ήταν του Bob και θέλησε να τον φυλακίσει. Τελικά, ο Bob του μίλησε και όλα έγιναν πάλι καλά στο βυθό όπως πρώτα.

 

 

 

 

 

 

 

Λειτουργία πτήσης - Κωνσταντίνα Βινιέρη

Βραζιλία, 2020, διάρκεια 96 λεπτά

Μια όμορφη βραζιλιάνικη ταινία από τις πιο χαρακτηριστικές ρομαντικές ταινίες σε σκηνοθεσία του Σεζάρ Χοντρίγκες.

Όταν η influencer Άννα τρακάρει το αυτοκίνητό της , ενώ μιλάει στο τηλέφωνο, αναγκάζεται να πάει στη φάρμα του στριμμένου παππού της για ''ψηφιακή απεξάρτηση''. Όλη η ζωή της Άννας βασίζεται σε δήθεν (fake) καταστάσεις τις οποίες αυτή ανεβάζει στο διαδίκτυο , αλλά δυστυχώς τίποτε δεν είναι αληθινό. Η καλύτερη φίλη της Άννας προσπαθεί να της κλέψει τη ζωή αλλά και το αγόρι της. Τέλος, όταν η Άννα καταλαβαίνει τα κίνητρα της φίλης της προσπαθεί να σώσει την κατάσταση. Μετά από πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο βρίσκει τον τρόπο να σώσει  και να κερδίσει τη ζωή της πίσω.

 

 

 

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος- Τάσος Καλογηράτος

2001,Έγχρωμο

Παραγωγή της Warner Bro’s και David Heiman.

Σενάριο Steve Kloves και J.K Rowling.

 

Μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη με λεπτομέρεια χιούμορ και τραγωδίες ταινία είναι ο Χάρυ Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Chris Colompous. Ο Χάρυ Πόττερ δεν έχει ιδέα από μαγεία. Ζει με την θεία τον θείο και τον ξάδελφο του οι οποίοι είναι «Μάγκλ», δηλαδή θνητοί, οι οποίοι δεν του συμπεριφέρονται καλά και δεν του έχουν πει τίποτα για το παρελθόν του και των γονιών του. Το δωμάτιο του είναι μια μικρή αποθήκη κάτω από τη σκάλα καθώς οι Ντάρσλι δεν δέχονταν να τον βάλουν σε κανονικό δωμάτιο.

Μια μέρα μία μαγική, ταχυδρομική κουκουβάγια, έρχεται με ένα γράμμα προς τον Χάρυ. Ο θείος Βέρνον όμως δεν τον άφηνε να το διαβάσει. Τότε ήρθαν εκατοντάδες γράμματα ώσπου οι Ντάρσλι μετακόμισαν για λίγο. Ένας τεράστιος άντρας όμως, ο Χάγκριντ έρχεται και του το λέει ο ίδιος. Τον παίρνει για να πάνε τότε στην σχολή των μάγων, το «Χόγκουαρτς».Εκεί θα κάνει παντοτινούς φίλους που θα τον βοηθούν συνέχεια και θα μάθει τα πάντα για τη μαγεία , αν βέβαια επιβιώσει από τον λόρδο  «Βόλντεμορτ», τον δολοφόνο των γονιών του και πολλών ακόμη μάγων, αλλά και ανθρώπων.

 

Τιτανικός - Αντέλα Καπεντάνι

 

Ο Τιτανικός (Titanic) είναι μια αμερικανική δραματική αισθηματική ταινία με έντονα  συναισθηματικά και ρομαντικά στοιχεία. Είναι παραγωγής του 1997,σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, Είναι βασισμένη στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών,ο Τιτανικός που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου  1912. Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ,δυο νεαρών ατόμων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις,που ερωτεύονται πάνω στο πλοίο ενώ αυτό κάνει το μοιραίο του ταξίδι. Μια ταινία που πήρε 11 βραβεία. 

 

 

 

"Κατευθείαν στα δίχτυα"- Εριέττα Πολλάτου

Αυστραλία 2019, έγχρωμο, 1 ώρα και 26'.

Μια ταινία σε σκηνοθεσία του Louis Alston με πρωταγωνίστρια διάνοια η οποία ήταν έτοιμη να περάσει το καλοκαίρι της σε μια εκπαιδευτική κατασκήνωση στη θάλασσα καταλήγει σε μια κατασκήνωση ποδοσφαίρου.Παρά τις προσπάθειες της να αποχωρίσει από εκεί, μετά από λίγο καιρό κατάλαβε πως δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι. Αφού πέρασαν λίγες εβδομάδες και μετά από επίπονες προπονήσεις η κοπέλα άρχισε να βελτιώνεται και με τη βοήθεια των νέων φίλων της εντάχθηκε.Στο τέλος της κατασκήνωσης άλλα και στον τελικό αγώνα κέρδισε η μονάδα της και έφυγε με πολλούς επαίνους αλλά και με το κύπελλο.

 

 

 

 

 

Tomb Raider -Τατιάννα Ζησιμάτου

 Αμερική, 2001, διάρκεια 100` , έγχρωμο

Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με μάχες και δράση. Πρωταγωνιστεί η Lara Kroft , σε σκηνοθεσία του Saimon West. Όταν η Lara  έχασε τον πατέρα της σε μικρή ηλικία, άρχισε να ψάχνει τρόπους να τον αναστήσει. Τελικά βρήκε ότι έπρεπε να λύσει έναν γρίφο , ο οποίος "ζητούσε " δύο τριγωνικά κομμάτια τα οποία έπρεπε να ενωθούν. Πολέμησε τους εχθρούς της και όταν ένωσε τα κομμάτια βρέθηκε σε έναν συγκεκριμένο χρόνο σε εικονική πραγματικότητα βλέποντας τον πατέρας της να τη συμβουλεύει. Όταν επέστρεψε στην πραγματικότητα ο χρόνος είχε σταματήσει. Έτσι , αφού όλοι ήταν σταματημένοι σκότωσε ευκολότερα τους αντιπάλους που βρίσκονταν εκεί και επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι της.

Η ταινία τονίζει πως δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ στη ζωή σου και να μην σταματάς να προσπαθείς για κάτι που θες. Μια ταινία δοσμένη με αυθεντικότητα και μάλιστα πολύ επιτυχημένη.

 

 

 

Ο ναυαγός- Μελίνα Μινέτου

 

Αμερική, 2000, διάρκεια 143` , έγχρωμο

Μια δραματική περιπέτεια σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Ο Τζακ Νόλαντ είναι υπάλληλο σε μια εταιρία ταχυμεταφορών Fedex. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι το αεροπλάνο συντρίβεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Καταφέρνει να επιβιώσει σε ένα νησί στο οποίο είναι ολομόναχος. Έχοντας μόνο τις προμήθειες που βρήκε στο αεροπλάνο και κυρίως μια μπάλα που της μιλάει σαν να είνια φίλος του καταφέρνει να επιβιώσει. Αφού έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, ο Τζακ είναι πολύ αδύνατος με μακριά γένια και μαλλιά και έχει καταφέρει να γίνει τέλειος στο ψάρεμα και στο να ανάβει φωτιές. Στην τελευταία του προσπάθεια να  φύγει από το νησί τα καταφέρνει και γυρίζει πίσω στη χώρα του , όπου εκεί όλοι τον θεωρούν πεθαμένο και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι μια σπουδαία ταινία, γιατί μας δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου για την επιβίωση και το θάρρος του να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια.

 

 

 

Τροία- Νίκος Παπαδάτος

 

Αμερική, 2004, διάρκεια 2 ώρες , έγχρωμο

Μια πολύ ωραία ταινία η οποία αναφέρεται στην αρχαία Ελλάδα. Οι Έλληνες πολέμησαν για δέκα χρόνια στην Τροία. Πρωταγωνιστεί ο Brad Pit στο ρόλο του Αχιλλέα. Έγιναν πολλές μάχες σώμα με σώμα . Στην τελευταία ο Αχιλλέας, ο οποίος ήταν αθάνατος, εκτός από τη δεξιά του φτέρνα , πέθανε από ένα τόξο που έριξε ο Πάρης, ο πρίγκιπας της Τροίας. Τέλος, οι αρχαίοι Έλληνες νίκησαν τον πόλεμο με την άλωση της πόλης της Τροίας. 

Είναι μια πολύ καλή ταινία που μπορεί κάποιος να την βλέπει όποτε θέλει. Δεν είναι ταινία να τη δεις μόνο μια φορά. 

2 comments

  1. ωραίες ταινίες!

  2. Όλες είναι πολύ ωραίες ταινίες

Leave a Reply