Ιρλανδία Ζώα και φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά         Γιορτές

Το κόκκινο ελάφι είναι το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό της Ιρλανδίας.

Ποια ζώα ζουν στην Ιρλανδία;

Υπάρχουν μόνο λίγα θηλαστικά στην Ιρλανδία. Έχουν καταμετρηθεί μόλις 79 είδη. Από αυτά, τα 33 ζουν στη θάλασσα, αφήνοντας μόνο 46 στην ξηρά. Το κόκκινο ελάφι είναι το μεγαλύτερο άγριο θηλαστικό της χώρας και θεωρείται το εθνικό ζώο. Υπάρχουν επίσης σκίουροι, ποντίκια, κουνέλια, σκαντζόχοιροι, νυχτερίδες, αλεπούδες, ασβοί και ενυδρίδες.

Υπάρχουν επίσης λίγα είδη ερπετών με συνολικά 16, από τα οποία έχουν εισαχθεί η κοινή σαύρα και το αργό σκουλήκι. Υπάρχουν επίσης πέντε είδη θαλάσσιας χελώνας. Δεν υπάρχουν φίδια στην Ιρλανδία! Υπάρχουν ακόμη μόνο τέσσερα είδη αμφίβιων, μεταξύ των οποίων ο βάτραχος του γρασιδιού, ο καλαμίτης φρύνος και ο κοινός τρίτωνας.

Τα πουλιά είναι πολύ περισσότερα, με 415 είδη που ζουν στην Ιρλανδία. Πολλά από αυτά είναι μεταναστευτικά πουλιά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η όμορφη και πλέον απειλούμενος με εξαφάνιση φρατέρκουλα του Ατλαντικού. Πιο συνηθισμένα είναι τα κοτσύφια, οι κοκκινολαίμηδες, τα κοτσύφια και οι καρακάξες.

Ζώα στην Ιρλανδία πάνω και μέσα στο νερό

Η Ιρλανδία έχει περισσότερα από 3200 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Πολλά θαλάσσια ζώα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους μέσα και

Πρόκειται για γκρίζα φώκια. Είναι ένα από τα ζώα της Ιρλανδίας που ζουν στο νερό.

γύρω από το νερό. Οι γλάροι, οι ρινοτρυπίδες, οι πουφίνοι, οι σουλίδες και οι Λεπτοραμφόκεπφοι είναι μεταξύ των ιπτάμενων πλασμάτων εδώ. Και η θάλασσα φιλοξενεί επίσης κάθε είδους κολυμβητικούς κατοίκους. Εκτός από τα πολυάριθμα ψάρια, τα δελφίνια, οι φάλαινες και οι φώκιες αισθάνονται επίσης σαν στο σπίτι τους εδώ. Στα πολλά ποτάμια και τις λίμνες κολυμπούν επίσης ψάρια, όπως πέστροφες, σολομοί, τσιπούρες, λούτσοι και πέρκες.

Τι φυτρώνει εδώ; Φυτά στην Ιρλανδία

 

Στην Ιρλανδία υπάρχουν πολλά λιβάδια και επίσης λίγο δάσος

Υπάρχουν πολλά λιβάδια, βοσκοτόπια και βάλτοι στην Ιρλανδία. Σήμερα, το δώδεκα τοις εκατό της χώρας καλύπτεται από δάση. Μετά την αποψίλωση μεγάλων δασικών εκτάσεων τον 17ο αιώνα, το 1901 είχε απομείνει μόνο ένα τοις εκατό δάσος. Από τη δεκαετία του 1990, μεγάλες εκτάσεις έχουν αναδασωθεί. Ειδικότερα, φυτεύονται κωνοφόρα δέντρα. Βρύα και λειχήνες καλύπτουν επίσης συχνά πέτρινους τοίχους. Αλλά δεν είναι όλα πράσινα στην Ιρλανδία, υπάρχουν επίσης πολυάριθμα ανθοφόρα φυτά, όπως ρείκια, ορχιδέες και βαμβακόχορτο.

Στις Φρατερκούλες αρέσει να αναπαράγονται στα βράχια της Ιρλανδίας.
Η φάλαινα του Ατλαντικού είναι είδος κητώδους. Εδώ μια μητέρα και ένα παιδί κολυμπούν.
Αυτός ο κοκκινολαίμης ζει στο Δουβλίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

η όμορφη και πλέον απειλούμενος με εξαφάνιση φρατέρκουλα του Ατλαντικού
Ρινοτρυπίδα
Σουλίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply