Ελβετία

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Έθιμα

μπλε κουκουβάγια Ελβετία χάρτηςΚαλώς ήλθατε στην Ελβετία!

Ενδιαφέρεστε για την Ελβετία; Ψάχνετε στοιχεία και αριθμούς για τον σημαντικό μας γείτονα στην Ευρώπη; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Είτε πρέπει να γράψετε μια παρουσίαση για την Ελβετία, είτε μελετάτε τη χώρα αυτή στο σχολείο, είτε ταξιδεύετε εκεί και θέλετε να μάθετε περισσότερα εκ των προτέρων, εδώ θα βρείτε συναρπαστικά κείμενα για την Ελβετία σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Τα πάντα εξηγούνται απλά και συνοπτικά.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ελβετία

Τα βουνά είναι χαρακτηριστικά της Ελβετίας. Και υπάρχουν αρκετά ψηλά. Γνωρίζετε το όνομα της πρωτεύουσας της Ελβετίας; Τότε ρίξτε μια ματιά στην ενότητα Ελβετία - Χώρα. Μπορεί να εκπλαγείτε από την απάντηση. Και έπειτα υπάρχει το διάσημο Matterhorn. Το Matterhorn μπορεί να μην είναι το ψηλότερο βουνό της Ελβετίας, αλλά το σχήμα του είναι πολύ γνωστό. To βουνό θα το δείτε απεικονισμένο σε αρκετές ελβετικές σοκολάτες όπως Milka, Toblerone και άλλες.
Εδώ έχετε μια επισκόπηση των θεμάτων: Προφίλ, χώρα, άνθρωποι, ζώα και φυτά (φύση), οικονομία και ιστορία. Στην ενότητα Άνθρωποι θα βρείτε επίσης πληροφορίες για τη θρησκεία και τη γλώσσα της χώρας. Η Ελβετία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη γλώσσα, καθώς υπάρχουν πολλές εθνικές γλώσσες. Ποιες ακριβώς είναι αυτές; Είναι όμως εξίσου σημαντικό να μάθουμε πώς ζουν οι άνθρωποι στη χώρα, πώς τα πάνε τα παιδιά, αν μπορούν να πάνε σχολείο και πώς τα προβλήματα επηρεάζουν την κατάσταση των ανθρώπων σε μια χώρα, καθώς και κάποια χαρακτηριστικά του λαού και τα έθιμά του.

 

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
Als Deutscher in die Schweiz ziehen - Das sollten Sie wissen! AS7
Αν η Ελβετία είναι τόσο μικρή, πόσους κατοίκους έχει η χώρα; Και πληρώνετε με ευρώ στην Ελβετία; Τα υψηλότερα υψόμετρα και οι βαθύτερες κοιλάδες - το τοπίο στην Ελβετία σας προσκαλεί σε διακοπές! Τα 8,2 εκατομμύρια Ελβετοί μιλούν τέσσερις διαφορετικές γλώσσες! Αλλά ποιες γλώσσες είναι αυτές;
Ζώα και φυτά Οικονομία Ιστορία και πολιτική
Swiss Financial Center knocked offline by Russian hackers | Cybernews Why Don't We Call Them Cro-Magnon Any More?
Η Ελβετία φιλοξενεί μερικά πολύ ξεχωριστά ζώα και φυτά. Μάθετε ποια από αυτά εδώ! Τι σκέφτεστε όταν σκέφτεστε διακοπές στην Ελβετία; Και είναι η Ελβετία πραγματικά τόσο πλούσια όσο νομίζετε; Από τους ανθρώπους του Κρο-Μανιόν* μέχρι τις σημερινές πολιτικές αποφάσεις - η Ελβετία έχει αλλάξει αρκετά!
Καθημερινότητα   Φαγητά Παιδιά και σχολείο
About the Swiss School in Singapore
Γνωρίζετε την ιστορία της Χάιντι, που ζει με τον παππού της στο βοσκότοπο του βουνού; Ζουν τα παιδιά στην Ελβετία όπως αυτή; Τι στο καλό είναι η τάρτα κρεμμυδιού και αν η Ελβετία είναι όντως μόνο για το τυρί; Δημοτικό σχολείο, SEK, s'Gymi - εδώ μπορείτε να μάθετε πώς είναι μια τυπική ελβετική σχολική ημέρα.
Χαρακτηριστικά Έθιμα
Sechseläuten: The fiery Swiss version of Groundhog Day - The Washington Post
Τι ακριβώς είναι η ελβετική φρουρά; Αυτές και άλλες ιδιαιτερότητες μπορείτε να τις βρείτε μόνο στην Ελβετία! Στους Ελβετούς αρέσει να γιορτάζουν τις γιορτές και έχουν πολλές παραδόσεις, όπως το Sechseläuten ή το καρναβάλι της Βασιλείας.

* Κρο-Μανιόν είναι όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τους πρώτους πρώιμους σύγχρονους ανθρώπους (πρώιμο Homo sapiens sapiens) που ζούσαν στην Ευρωπαϊκή ανώτερη παλαιολιθική εποχή (45.000 έως 12.000 έτη πριν).

Leave a Reply