Φινλανδία Καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά   Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Οι σάουνες είναι πολύ αγαπητές στους Φινλανδούς

Φινλανδική καθημερινή ζωή

Τι είναι χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής στη Φινλανδία; Καθώς ο χειμώνας είναι μακρύς και υπάρχει πολύ χιόνι, σχεδόν όλοι οι Φινλανδοί μαθαίνουν να κάνουν σκι. Αλλά αγαπούν επίσης το σύντομο καλοκαίρι. Πολλοί Φινλανδοί έχουν ένα καλοκαιρινό σπίτι στην εξοχή, όπου περνούν πολύ χρόνο. Τους αρέσει επίσης να κολυμπούν σε μια από τις πολλές λίμνες.

Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να γεμίσετε το αυτοκίνητό σας με βενζίνη στη Φινλανδία, δεν πληρώνετε σε ένα πρατήριο καυσίμων όπως εμείς, αλλά σε ένα αυτόματο μηχάνημα πλήρωσης. Οι Φινλανδοί αγοράζουν τα ψώνια τους από τα σούπερ μάρκετ, όπως ακριβώς και εμείς. Στον ελεύθερο χρόνο τους, οι Φινλανδοί αρέσκονται να πηγαίνουν στη σάουνα. Τους αρέσει επίσης να παρακολουθούν αθλήματα, ιδίως χόκεϊ επί πάγου, στίβο, ποδόσφαιρο και μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Οι Φινλανδοί θεωρούνται επιφυλακτικοί, αλλά και πολύ φιλόξενοι και ζεστοί. Περιγράφουν τους εαυτούς τους ως sisu. Αυτό σημαίνει ότι είναι σκληροί και επίμονοι, έχουν μαχητικό πνεύμα και αντοχή. Οι Φινλανδοί λατρεύουν επίσης τους τρελούς διαγωνισμούς, όπως το παίξιμο αεροκιθάρας και το ποδόσφαιρο με λάσπη. Οι Φινλανδοί λατρεύουν επίσης τα πάρτι!

Εορτασμός Vappu στην Φινλανδία

Φινλανδικά φεστιβάλ

Γιορτάστε το Vappu

Ολόκληρη η Φινλανδία γιορτάζει την 1η Μαΐου. Η άνοιξη είναι εδώ! Το Vappu είναι επίσης μια γιορτή για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Διοργανώνονται πάρτι και οι άνθρωποι πηγαίνουν στα πάρκα και οργανώνουν πικνίκ. Στο Ελσίνκι, πολλοί άνθρωποι συρρέουν στο πάρκο Kaivopuisto. Οι άνθρωποι τρώνε επίσης tippaleipä, ένα παχύ γλυκό.

Όλοι οι φοιτητές φορούν περήφανα τα φοιτητικά τους καπέλα. Ορισμένοι έχουν επίσης φορέσει τις φοιτητικές τους φόρμες (haalarit). Στο Ελσίνκι, αποτελεί ετήσια παράδοση για τους φοιτητές να πλένουν το χάλκινο άγαλμα του Havis Amanda και να του φορούν ένα φοιτητικό καπέλο. Σε ορισμένα μέρη, οι νέοι φοιτητές "βαφτίζονται" σε κρύο νερό.

Γιορτή Καλοκαιριού στην Φινλανδία

Γιορτή Καλοκαιριού στη Φινλανδία

Μαζί με τα Χριστούγεννα, η γιορτή του Καλοκαιριού είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές στη Φινλανδία. Γιορτάζεται και στη Φινλανδία, όπως και στη Σουηδία. Εδώ ονομάζεται Johannus. Γιορτάζεται από την Παρασκευή έως το Σάββατο γύρω στις 24 Ιουνίου. Το Καλοκαίρι ανάβουν τεράστιες φωτιές. Λέγεται ότι κρατούν μακριά τα κακά πνεύματα. Η είσοδος του σπιτιού στολίζεται με κλαδιά σημύδας και λουλούδια.

Leave a Reply