Φινλανδία

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά   Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Καλώς ήλθατε στη Φινλανδία!

Σας ενδιαφέρει η Φινλανδία; Ψάχνετε στοιχεία και αριθμούς για τη χώρα στη βόρεια Ευρώπη; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Εδώ θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τη Φινλανδία. Θα σας βοηθήσουν σε μια παρουσίαση ή σε μια εργασία για το σχολείο, αλλά και αν σχεδιάζετε διακοπές στη Φινλανδία. Εδώ θα βρείτε κείμενα σε απλή γλώσσα για όλα τα σημαντικά θέματα.Συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά θέματα γεωγραφίας για τη Φινλανδία. Πολλές φωτογραφίες σας δίνουν μια άμεση εικόνα για το πώς είναι εδώ! Μπορείτε να βρείτε και θέματα σχετικά με την καθημερινή ζωή.

 

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
Ποιοι νομίζετε ότι είναι οι Kemijoki και Haltitunturi; Μάθετε το στο προφίλ της Φινλανδίας! Η Φινλανδία είναι η χώρα των χιλίων λιμνών. Υπάρχουν αμέτρητα αρχιπελάγη στις ακτές της. Και ο βορράς είναι μέρος της Αρκτικής. Οι περισσότεροι Φινλανδοί ζουν στο νότιο τμήμα της χώρας. Δεν μιλούν όλοι τους φινλανδικά - το έξι τοις εκατό μιλάει σουηδικά.
Ζώα και φυτά Οικονομία  Ιστορία και πολιτική
 Finland's forest and paper industry continues structural change
Εκτός από τους ταράνδους που ζουν σε όλη τη χώρα,ποια άλλα ζώα συναντάμε εδώ; Η βιομηχανία χαρτιού και ξυλείας ήταν η κινητήρια δύναμη της φινλανδικής οικονομίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα είναι η κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών. Η Φινλανδία βρισκόταν υπό σουηδική και ρωσική κυριαρχία για αιώνες. Έγινε κράτος μόλις το 1917.
Φαγητά Καθημερινότητα Παιδιά και σχολείο
Τα καρελίσια πιροσκί είναι μια από τις φινλανδικές σπεσιαλιτέ. Τι άλλο τρώνε οι Φινλανδοί; Οι μεγάλοι χειμώνες και το πολύ χιόνι είναι μέρος της καθημερινής ζωής στη Φινλανδία. Αυτό το δημοτικό σχολείο βρίσκεται στην πόλη Τάμπερε. Πώς είναι το σχολείο στη Φινλανδία; Kαι πώς ζουν τα παιδιά εδώ;
Χαρακτηριστικά Χριστούγεννα
Τυπικά φινλανδικό; Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σάουνα. Γνωρίζετε όμως και τα Μούμινς ή το Suomi-neito; Ο Άγιος Βασίλης ζει στη Λαπωνία! Το όνομά του στη Φινλανδία είναι Joulupukki. Εδώ μπορείτε να δείτε το ταχυδρομείο του.

 

Leave a Reply