Σλοβακία Χριστούγεννα

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία     Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Χριστούγεννα Σλοβακία | All For ChristmasΧριστούγεννα στη Σλοβακία

Όπως και εδώ, οι δρόμοι και τα σπίτια στη Σλοβακία είναι στολισμένα για τα Χριστούγεννα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Μπορείτε να αγοράσετε στολίδια και λιχουδιές στις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στήνεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Τηρείται νηστεία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το τραπέζι είναι στρωμένο για το εορταστικό γεύμα - και χαρτονομίσματα τοποθετούνται κάτω από το τραπεζομάντιλο. Αυτό υποτίθεται ότι εξασφαλίζει άφθονα χρήματα για το επόμενο έτος!

Στη συνέχεια, η μητέρα ή ο πατέρας κάνει μικρούς σταυρούς με μέλι στο μέτωπο όλων των μελών της οικογένειας - αυτό υποτίθεται ότι φέρνει επίσης καλή τύχη. Μια σκελίδα σκόρδο, την οποία όλοι πρέπει τώρα να φάνε, λέγεται ότι φέρνει καλή υγεία. Και τέλος, δίνεται σε όλους μια γκοφρέτα για να τη μοιραστούν με όλους τους άλλους.

Τώρα τρώνε όλοι μαζί. Πρώτα υπάρχει σούπα μανιταριών ή ξινολάχανο, στη συνέχεια παναρισμένος κυπρίνος με πατατοσαλάτα . Και τέλος, υπάρχουν και τα δώρα! Στη Σλοβακία, αυτά τα φέρνει ο Ježiško, το παιδί Χριστός. Πολλές οικογένειες παρακολουθούν στη συνέχεια τη μεταμεσονύκτια λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση