Ολλανδία

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά 

Καλώς ήλθατε στην Ολλανδία!

Ενδιαφέρεστε για τις Κάτω Χώρες; Ψάχνετε στοιχεία και αριθμούς για αυτή τη μικρή γειτονική χώρα; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Είτε πρέπει να γράψετε μια έκθεση για τις Κάτω Χώρες, είτε μελετάτε αυτή τη στιγμή τη χώρα στο σχολείο, είτε ταξιδεύετε εκεί και θέλετε να μάθετε περισσότερα εκ των προτέρων,εδώ θα βρείτε συναρπαστικά κείμενα για τις Κάτω Χώρες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Καταρχήν ήξερες ότι το κράτος έχει δύο ονόματα; Οι Κάτω Χώρες ή  Ολλανδία. Λέγεται συχνά Ολλανδία, αν και αυτό το όνομα αναφέρεται συγκεκριμένα σε δύο μόνο από τις δώδεκα επαρχίες της, τη Βόρεια Ολλανδία (ολλανδικά: Noord Holland) και τη Νότια Ολλανδία (ολλανδικά: Zuid Holland). Εδώ και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται με την ίδια σημασία

 

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
Εδώ θα βρείτε μια επισκόπηση σημαντικών βασικών στοιχείων για τις Κάτω Χώρες (Ολλανδία). Οι Κάτω Χώρες δεν βρίσκονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Καραϊβική. Μάθετε περισσότερα γι' αυτήν εδώ. Μάθετε ποιοι ζουν στις Κάτω Χώρες, τι ομιλείται εκεί και σε τι πιστεύουν οι άνθρωποι εδώ.
Ζώα και φυτά Οικονομία Ιστορία και πολιτική
Γιατί οι Κάτω Χώρες είναι γνωστές και ως η χώρα της τουλίπας και τι είναι το λασπόχωμα; Οι Κάτω Χώρες κερδίζουν πολλά χρήματα από τη γεωργία, αν και ελάχιστοι άνθρωποι εργάζονται σε αυτήν. Μάθετε περισσότερα για την ίδρυση και την ανεξαρτησία των Κάτω Χωρών και τον διεθνή ρόλο της χώρας.
Καθημερινότητα Παιδιά και σχολείο
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα ποδήλατα από ό,τι άνθρωποι στις Κάτω Χώρες; Και τι είναι τα κανάλια; Κάποιοι λένε ότι τα παιδιά στις Κάτω Χώρες είναι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο. Εσείς τι πιστεύετε; Στην Ολλανδία τα παιδιά είναι συχνά όλη μέρα στο σχολείο.
Φαγητά Χαρακτηριστικά 
Στην Ολλανδία μπορείτε να φάτε τα πάντα, από ψάρι με ωμά κρεμμύδια μέχρι ινδονησιακά πιάτα με ρύζι. Τέχνη, τσόκαρα, παραδοσιακές φορεσιές, τουλίπες - μπορείτε να μάθετε τι είναι πραγματικά χαρακτηριστικό των Κάτω Χωρών εδώ.

Leave a Reply