Σλοβακία

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Καλώς ήλθατε στη Σλοβακία!

Ψάχνετε πληροφορίες για τη Σλοβακία; Θα θέλατε να μάθετε στοιχεία και αριθμούς για αυτή τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Ίσως μελετάτε τη Σλοβακία στο σχολείο; Έχετε να γράψετε μια παρουσίαση ή μια εργασία για τη Σλοβακία; Ή σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Σλοβακία; Εδώ θα βρείτε συναρπαστικά κείμενα για τη χώρα αυτή σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων!

Προφίλ, χώρα, άνθρωποι, ζώα και φυτά (φύση), οικονομία και ιστορία. Στην ενότητα Χώρα θα βρείτε επίσης πληροφορίες για την πρωτεύουσα, ενώ στην ενότητα Άνθρωποι θα βρείτε πληροφορίες για τη θρησκεία και τη γλώσσα της χώρας. Όλα τα κείμενα είναι απλά επεξηγηματικές περιλήψεις. Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των Σλοβάκων, το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
 Slovakia Mountains
Πόσοι άνθρωποι ζουν στη Σλοβακία; Με ποιες χώρες συνορεύει; Και πώς ονομάζεται η πρωτεύουσα; Τα δύο τρίτα της Σλοβακίας καλύπτονται από τα Καρπάθια όρη. Στα νότια υπάρχουν πεδινές περιοχές. Μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς Σλοβάκους ζουν σε πόλη. Οι Ούγγροι αποτελούν τη μεγαλύτερη μειονότητα στη χώρα.
Ζώα και φυτά Οικονομία  Ιστορία και πολιτική
Οι σμέρνες σκαρφαλώνουν στα βουνά Τάτρα. Εδώ μπορούν επίσης να βρεθούν μαρμότες και ποντίκια του χιονιού. Περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής στη Σλοβακία κάθε χρόνο. Η VW, η Kia και η Peugeot παράγουν εδώ. Η Σλοβακία κυβερνάται σήμερα από εδώ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ανήκε στο Βασίλειο της Ουγγαρίας, στη συνέχεια ήταν μέρος της Τσεχοσλοβακίας.
Φαγητά Καθημερινότητα Παιδιά και σχολείο
Brimsennocken - Slovakia.travel
Το Brimsennocken είναι το εθνικό πιάτο της Σλοβακίας. Αποτελείται από χυλοπίτες πατάτας με πρόβειο τυρί. Πώς και πού ζουν οι Σλοβάκοι; Αυτό είναι ένα πανεπιστήμιο στη νότια Σλοβακία. Το σχολείο αρχίζει πάντα την 1η Σεπτεμβρίου.
Χαρακτηριστικά Χριστούγεννα
Τι είναι τυπικό για τη Σλοβακία; Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι εδώ υπάρχουν περισσότερες από 3.000 σπηλιές; Μέλι στο μέτωπο και χρήματα κάτω από το τραπεζομάντιλο - αυτά είναι τα έθιμα στη Σλοβακία την παραμονή των Χριστουγέννων!

Leave a Reply