Ρωσία

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Καλώς ήλθατε στη Ρωσία!

Ψάχνετε πληροφορίες για τη Ρωσία; Θα θέλατε να μάθετε στοιχεία και αριθμούς για αυτή τη μεγάλη χώρα που βρίσκεται στην Ευρώπη και την Ασία; Τότε εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς! Εδώ θα βρείτε πολλές συναρπαστικές πληροφορίες και περιλήψεις για τη Ρωσία - όλα εξηγούνται απλά. Τα κείμενα θα σας βοηθήσουν σε μια παρουσίαση ή σε μια εργασία για το σχολείο. Θα βρείτε κείμενα σε απλή γλώσσα για όλα τα σημαντικά θέματα.

 

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
Πόσο μεγάλη είναι η Ρωσία και πόσους κατοίκους έχει η χώρα; Με τι πληρώνετε εδώ; Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και βρίσκεται σε δύο ηπείρους. Ποια βουνά, ποτάμια και λίμνες υπάρχουν; Στη Ρωσία ζουν Ρώσοι, Τατάροι, Μπασκίρηδες, Νένετς και πολλοί άλλοι λαοί.
Ζώα και φυτά Οικονομία Ιστορία και πολιτική
Ένας από τους ζωικούς κατοίκους της Ρωσίας είναι η τίγρη της Σιβηρίας. Ποιος άλλος ζει εκεί; Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι σημαντικοί φυσικοί πόροι στη Ρωσία. Το Κρεμλίνο στη Μόσχα είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και η επίσημη κατοικία του προέδρου.
Φαγητά Καθημερινότητα Παιδιά και σχολείο
Το μπορς σας κρατάει ζεστούς ακόμα και τις κρύες μέρες! Στα ρωσικά παιδιά αρέσει επίσης να τρώνε blini! Τι νομίζετε ότι είναι το σπίτι του Χρουστσόφ; Το καλοκαίρι πάμε στη ντάτσα! Πώς ζουν οι Ρώσοι; Τα ρωσικά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν με το Bukwar. Από το 10ο έτος και μετά, μαθαίνουν επίσης αστρονομία.
Χαρακτηριστικά Χριστούγεννα
ΚΟΣΜΟΣ: ΡΩΣΙΑ & η κούκλα Μπάμπουσκα - Γράφει η Τασσώ Γαΐλα. - Το Μοσχάτο Μου
Έχετε ακούσει για την Baba Yaga και ξέρετε τι είναι η matryoshka; Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στη Ρωσία; Πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα εδώ; Είναι και για τους Ρώσους τα Χριστούγεννα σημαντική γιορτή;

Leave a Reply