Φινλανδία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά   Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Τι είναι τυπικό για τη Φινλανδία;

Τι είναι τυπικό για τη Φινλανδία; Αποκαλύπτουμε 6 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Φινλανδίας!

Η Φινλανδία είναι η πιο δασώδης χώρα της Ευρώπης.

Η Φινλανδία θεωρείται μία από τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Η Φινλανδία είναι η χώρα με τις περισσότερες λίμνες στην Ευρώπη και η δεύτερη με τις περισσότερες λίμνες στον κόσμο (μετά τον Καναδά).

Η Φινλανδία είναι η πατρίδα των ελαφιού, των αρκούδων και των ταράνδων.

Η κατανάλωση καφέ και παγωτού είναι ιδιαίτερα υψηλή στη Φινλανδία.

Ο Άγιος Βασίλης λέγεται ότι ζει στη Φινλανδία.

Σάουνα - ΒικιπαίδειαΣάουνα

Η λέξη σάουνα είναι η μόνη λέξη στα γερμανικά που έχει υιοθετηθεί από τη φινλανδική γλώσσα. Στη Φινλανδία, η σάουνα έχει υψηλό κύρος και αποτελεί μέρος της κουλτούρας. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στη σάουνα μόνο στον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά συναντιούνται εκεί και με τους συνεργάτες τους. Σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει σάουνα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε το σώμα σας. Στις πολυκατοικίες υπάρχει κοινόχρηστη σάουνα για τους ενοίκους.

Chasing the Northern Lights: Top 15 Places to See the Aurora Borealis in FinlandΒόρειο Σέλας

Η πιθανότητα να δείτε σέλας είναι αρκετά υψηλή στη Φινλανδία, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή τον Μάρτιο. Επιστημονικά, το Βόρειο Σέλας είναι Aurora borealis. Τα πράσινα, ροζ ή μοβ φώτα χορεύουν στον ουρανό τη νύχτα. Γιατί εμφανίζονται; Είναι αρκετά περίπλοκο, αλλά έχει να κάνει με τον ήλιο. Όταν εκσφενδονίζει σωματίδια στο διάστημα και αυτά προσκρούουν στο μαγνητικό πεδίο της Γης, οδηγούνται προς τον μαγνητικό βόρειο πόλο. Αυτό απελευθερώνει ενέργεια που βλέπουμε ως σέλας.

Suomi-neito

Suomi-neito

H Suomi-neito είναι η προσωποποίηση της Φινλανδίας. Αυτό το κορίτσι αντιπροσωπεύει επομένως τη χώρα της Φινλανδίας, είναι το σύμβολο της. Σε μετάφραση, η λέξη σημαίνει "κοπέλα της Φινλανδίας". Συνήθως απεικονίζεται με μακριά, ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια και φοράει μπλε και λευκό φόρεμα - τα εθνικά χρώματα της Φινλανδίας. Το περίγραμμα της Φινλανδίας στους χάρτες μοιάζει επίσης με μια γυναίκα που κρατάει ένα χέρι ψηλά. Μερικές φορές αναφέρεται επίσης ως Suomi-neito.

Leave a Reply