Ηνωμένο Βασίλειο

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο   Τυπικά     Χριστούγεννα

μπλε κουκουβάγια Μεγάλη Βρετανία χάρτηςΚαλώς ήλθατε στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Σας ενδιαφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο; Ψάχνετε για στοιχεία και αριθμούς σχετικά με το Ηνωμένο Βασίλειο; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Γιατί εδώ θα βρείτε πολλές συναρπαστικές πληροφορίες για την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Θα σας βοηθήσουν σε μια παρουσίαση ή μια εργασία για το σχολείο, αλλά και αν σχεδιάζετε διακοπές στο Λονδίνο, την Κορνουάλη ή οπουδήποτε αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στην ιστοσελίδα μας

Εδώ συνοψίζουμε τα πιο σημαντικά θέματα γεωγραφίας για την Αγγλία και τις υπόλοιπες Βρετανικές χώρες. Πολλές φωτογραφίες σας δίνουν μια άμεση εικόνα για το πώς είναι εδώ! Μπορείτε να βρείτε θέματα σχετικά με την καθημερινή ζωή στην ενότητα Καθημερινή ζωή και παιδιά.

Για τους περισσότερους από εσάς, τα αγγλικά είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που μαθαίνετε. Έτσι, όχι μόνο θα μάθετε πώς να χαιρετάτε ο ένας τον άλλον στην Αγγλία, για παράδειγμα, αλλά θα μάθετε επίσης πολλά για τη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
Πόσοι άνθρωποι ζουν στη Μεγάλη Βρετανία; Γνωρίζετε την πρωτεύουσα; Ποιο είναι το όνομα του ψηλότερου βουνού; Οι λευκοί βράχοι του Ντόβερ είναι ένα μόνο από τα πολλά τοπία της Μεγάλης Βρετανίας. Ποια άλλα υπάρχουν; Ένας Βρετανός είναι είτε Άγγλος, Σκωτσέζος, Ουαλός ή Βορειοϊρλανδός! Αυτός ξεναγεί τους τουρίστες στον Πύργο του Λονδίνου.
Ζώα και φυτά Οικονομία Ιστορία και πολιτική
Τυπικός κάτοικος του πάρκου στο Λονδίνο: ο γκρίζος σκίουρος. Ποια ζώα ζουν στα δάση και στη θάλασσα; Η βρετανική λίρα χρησιμοποιείται εδώ για την πληρωμή. Πώς κερδίζει χρήματα η χώρα; Το βρετανικό κοινοβούλιο συνεδριάζει στο παλάτι του Ουέστμινστερ. Ποιο είναι το παρελθόν της χώρας;
Καθημερινότητα  Τυπικά Φαγητά
Όλα είναι λίγο διαφορετικά στο Ηνωμένο Βασίλειο - όχι μόνο οι τηλεφωνικοί θάλαμοι! Τι είναι τυπικά βρετανικό; Πολλοί Βρετανοί ζουν σε σπίτια σε σειρά. Στα αγόρια αρέσει να παίζουν ποδόσφαιρο και ράγκμπι, στα κορίτσια αρέσει το χόκεϊ και η ιππασία. Στη Μεγάλη Βρετανία, το ψάρι με πατάτες είναι γνωστό ως fish & chips. Αλλά οι Βρετανοί απολαμβάνουν επίσης ένα κυριακάτικο ψητό.
Παιδιά και σχολείο Χριστούγεννα
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι μαθητές φορούν σχολική στολή. Ξεκινούν στην ηλικία των 4 έως 5 ετών. Το Α είναι ο καλύτερος βαθμός. Αυτοί οι δύο ανυπομονούν επίσης για τα Χριστούγεννα! Αλλά τα δώρα δίνονται μόνο στις 25 Δεκεμβρίου.

 

 

Leave a Reply