Βουλγαρία

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά         Χριστούγεννα

blue owl bulgaria mapΚαλώς ήλθατε στη Βουλγαρία!

Ενδιαφέρεστε για τη Βουλγαρία; Ψάχνετε στοιχεία και αριθμούς για τη χώρα; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Εδώ θα βρείτε συναρπαστικά κείμενα για τη Βουλγαρία σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Και απλά εξηγούνται!

Εδώ έχετε μια επισκόπηση των θεμάτων: Προφίλ, χώρα, άνθρωποι, ζώα και φυτά (φύση), οικονομία και ιστορία. Στην ενότητα Χώρα θα βρείτε επίσης πληροφορίες για την πρωτεύουσα, ενώ στην ενότητα Άνθρωποι θα βρείτε πληροφορίες για τη θρησκεία και τη γλώσσα της χώρας. Αν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας στη Βουλγαρία, θα βρείτε επίσης μια συλλογή από αξιοθέατα. Πολλές φωτογραφίες σας δίνουν μια άμεση εικόνα της Βουλγαρίας!

 

Προφίλ Χώρα Άνθρωποι
Bulgarien Steckbrief
Σε ποια θάλασσα βρίσκεται η Βουλγαρία; Ποιο είναι το όνομα του ψηλότερου βουνού και πώς μοιάζει η σημαία της; Τα Βαλκάνια Όρη ( Αίμου) διασχίζουν τη Βουλγαρία. Πλαισιώνεται από πεδινές περιοχές, αλλά υπάρχουν και ψηλά βουνά. Εκτός από τους Βούλγαρους, στη Βουλγαρία ζουν επίσης Τούρκοι και Ρομά. Οι 73 στους 100 κατοίκους ζουν σε κάποια πόλη.
Ζώα και φυτά Οικονομία Ιστορία και πολιτική
Bulgarien Tiere Bulgarien Wirtschaft Bulgarien Geschichte
Εδώ ένας λαγόγυρος ξεπροβάλλει από μια τρύπα στο έδαφος... Εκτός από πολλά μικρά θηλαστικά, η Βουλγαρία φιλοξενεί επίσης αρκούδες και λύγκες. Αυτό που κρύβεται σε αυτό το μπουκάλι είναι πολύ πιο πολύτιμο από ό,τι φαίνεται. Η Βουλγαρία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ροδέλαιου στον κόσμο. Μετά τις δύο βουλγαρικές αυτοκρατορίες, οι Οθωμανοί κυβέρνησαν για 500 χρόνια. Η Βουλγαρία έγινε ανεξάρτητη το 1878
Καθημερινότητα Φαγητά Παιδιά και σχολείο
Η εξέλιξη συχνά δεν έχει ακόμη φτάσει στην ύπαιθρο. Οι Ρομά δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά. Τα μαγειρευτά με ή χωρίς κρέας είναι δημοφιλή στη Βουλγαρία. Στη Βουλγαρία, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με βάρδιες και είναι ιδιαίτερα χαρούμενα για την 6η τάξη!
Χαρακτηριστικά Χριστούγεννα
Bulgarien typisch
Στη Βουλγαρία, οι άνθρωποι δίνουν ο ένας στον άλλον ένα Μάρτη, παίζουν γκάιντα και λένε όχι όταν γνέφουν ! Την παραμονή των Χριστουγέννων στη Βουλγαρία υπάρχουν εννέα πιάτα στο τραπέζι, αλλά καθόλου κρέας. Ο καθένας πρέπει να σπάσει ένα καρύδι!

Leave a Reply