Ουκρανία Καθημερινή Ζωή

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

το σπίτι του Ζελένσκι

Ζώντας στην Ουκρανία

Τα σπίτια και τα διαμερίσματα είναι τόσο διαφορετικά στην Ουκρανία όσο και εδώ. Υπάρχουν μικρά και μεγάλα ξύλινα σπίτια στα χωριά, παλαιότερα κτίρια κατοικιών στις πόλεις, προκατασκευασμένα κτίρια από τη σοβιετική εποχή και νεότερα κτίρια κατοικιών. Η παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου είναι συχνά προβληματική. Υπάρχουν πάντα εμπλοκές και τότε τίποτα δεν ρέει μέσα από τους σωλήνες... Παρεμπιπτόντως, μέρος της καθημερινότητας των Ουκρανών είναι ότι κάνει αρκετό κρύο το χειμώνα, αλλά συχνά κάνει ζέστη το καλοκαίρι.

Αγορές στην Ουκρανία

Στους Ουκρανούς αρέσει να πηγαίνουν για ψώνια στην αγορά. Εκεί μπορούν να αγοράσουν φρέσκα φρούτα, λαχανικά και κρέας. Υπάρχουν όμως και μικρά και μεγαλύτερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα για τις καθημερινές σας ανάγκες. Οι πάγκοι του δρόμου προσφέρουν κάθε είδους πράγματα προς πώληση.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Η καθημερινή ζωή στον πόλεμο

Ο πόλεμος μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία από το 2014. Μέρος του πληθυσμού πολέμησε για να ανήκει στη Ρωσία. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές υπέφεραν από τις μάχες. Αν και είχε ήδη συμφωνηθεί αρκετές φορές κατάπαυση του πυρός, οι μαχητές δεν την τήρησαν. Η κανονική καθημερινή ζωή δεν ήταν δυνατή. Αμέτρητα σπίτια καταστράφηκαν και πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τις περιοχές.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία επιτέθηκε σε ολόκληρη την Ουκρανία και ξεκίνησε πόλεμο. Στρατιώτες εισέβαλαν στη χώρα, εκτοξεύτηκαν πύραυλοι και έπεσαν βόμβες. Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν σε άλλες χώρες. Φυσικά, η καθημερινή ζωή των ανθρώπων που έμειναν άλλαξε εντελώς.

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, οι άνθρωποι έπρεπε να αναζητήσουν καταφύγιο σε υπόγεια ή υπόγειους σταθμούς. Πολλά σπίτια καταστράφηκαν. Από το φθινόπωρο του 2022, η Ρωσία επιτέθηκε όλο και περισσότερο στον ενεργειακό εφοδιασμό. Ως αποτέλεσμα, πολλοί Ουκρανοί δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούσαν να θερμάνουν τα σπίτια τους ή δεν είχαν πλέον τρεχούμενο νερό.

Leave a Reply