Σλοβακία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Σλοβακία;

Εθνικό πιάτο της Σλοβακίας: Brimsennocken

Brimsennocken

Τυπικά συστατικά της σλοβακικής κουζίνας είναι το χοιρινό κρέας, οι πατάτες, το ξινολάχανο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το σλοβακικό εθνικό πιάτο αποτελείται επίσης από συστατικά από αυτόν τον κατάλογο. Τα Brimsennocken παρασκευάζονται από πατάτες και σερβίρονται με πρόβειο τυρί και μπέικον.

Φτιάχνεται μια ζύμη από ωμές πατάτες και αλεύρι και στη συνέχεια μαγειρεύονται από αυτήν μικρά ζυμαρικά. Στη συνέχεια αναμειγνύονται με πρόβειο τυρί (brimsen) και συνοδεύονται με μπέικον.

Κάθε χρόνο στο χωριό Turecká της Σλοβακίας διεξάγεται ένας διαγωνισμός μαγειρικής και κατανάλωσης Brimsennocken 1.

Kapustnica

Σούπα με ξινολάχανο

Το ξινολάχανο χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές. Η σούπα με ξινολάχανο είναι ιδιαίτερα αγαπητή. Στα σλοβακικά ονομάζεται kapustnica. Εκτός από το ξινολάχανο, προστίθεται καπνιστό κρέας, καθώς και μανιτάρια και δαμάσκηνα. Άλλες δημοφιλείς σούπες είναι η σούπα γκούλας, η φασολάδα, η σκορδαλόσουπα και η σούπα φακής.

Buchteln

Για κύρια πιάτα, οι άνθρωποι προτιμούν το βιενέζικο σνίτσελ, το γκούλας, το ψητό μοσχάρι ή τις τηγανίτες πατάτας. Τα γλυκά όπως το Buchteln είναι επίσης δημοφιλή. Τα Buchteln είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την Αυστρία. Πρόκειται για μικρά κομμάτια ζύμης που γεμίζουν με μαρμελάδα βερίκοκου και ψήνονται σε μεγάλο ταψί, ώστε να κολλήσουν μαζί και να μπορούν να αποσπαστούν. Τα Buchteln δεν είναι πολύ γλυκά μια και στη συνταγή τους δεν περιλαμβάνεται πολλή ζάχαρη.

Τυπικό φαγητό στην Μπρατισλάβα: κρουασάν Μπρατισλάβα

bratislavské rožky

Τα "Bratislavské rožky", γνωστά και ως “Bratislava croissants”, είναι παραδοσιακά γλυκά που προέρχονται από τη Σλοβακία και συνδέονται συχνά με την περιοχή της Βρατισλάβας. Έχουν τη μορφή κρουασάν. Η ζύμη που χρησιμοποιείται είναι αρκετά λεπτή και τραγανή, ενώ το γέμισμα περιλαμβάνει συνήθως αμύγδαλα, ζάχαρη, βανίλια και άλλα αρωματικά συστατικά.

Αυτά τα γλυκά είναι δημοφιλή σε διάφορες περιπτώσεις, όπως τα Χριστούγεννα και τα πασχαλινά, αλλά μπορείτε να τα βρείτε και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε αρτοποιίες και ζαχαροπλαστεία στη Σλοβακία. Είναι ένα νόστιμο γλύκισμα που απολαμβάνεται συνήθως με έναν καλό καφέ ή τσάι.

Τα “bratislavské rožky” έχουν ιστορία που χρονολογείται από το 1599 και είναι προστατευμένα ως παραδοσιακή σλοβακική σπεσιαλιτέ

Leave a Reply