Βουλγαρία Παιδί και Σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά         Χριστούγεννα

Πρόκειται για ένα βουλγαρικό δημοτικό σχολείο στο Μπουργκάς.

Πώς είναι το σχολείο στη Βουλγαρία;

Στη Βουλγαρία, τα παιδιά παρακολουθούν μια προπαρασκευαστική τάξη από την ηλικία των πέντε ετών. Το πραγματικό σχολείο αρχίζει στη συνέχεια στην ηλικία των έξι ετών. Υπάρχουν γενικά σχολεία στα οποία τα παιδιά φοιτούν μέχρι τη 12η τάξη, αλλά υπάρχει επίσης ένα σύστημα δύο βαθμίδων. Στη συνέχεια πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο μέχρι την 7η τάξη και στη συνέχεια στο γυμνάσιο για τέσσερα χρόνια. Μετά το 4ο έτος και το 7ο έτος, οι μαθητές πρέπει να δώσουν εξετάσεις.

Η σχολική χρονιά αρχίζει πάντα στις 15 Σεπτεμβρίου με μια τελετή. Οι πρωτοετείς μαθητές φέρνουν λουλούδια στο σχολείο. Η σημαία υψώνεται, ακούγεται ο εθνικός ύμνος και όταν χτυπάει το κουδούνι, οι νέοι μαθητές πηγαίνουν στις τάξεις τους. Το σχολικό έτος λήγει τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Χωρίζεται σε δύο εξάμηνα.

Έχετε κάνει τα μαθηματικά; Οι καλοκαιρινές διακοπές διαρκούν στην πραγματικότητα τρεις μήνες στη Βουλγαρία! Στη συνέχεια, υπάρχει μια εβδομάδα χειμερινών διακοπών τον Φεβρουάριο, μια εβδομάδα ανοιξιάτικων διακοπών τον Απρίλιο, μια εβδομάδα φθινοπωρινών διακοπών τον Οκτώβριο και μιάμιση εβδομάδα χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Μια γιορτή αρχίζει σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία.

Οι περισσότεροι Βούλγαροι μαθητές μαθαίνουν αγγλικά ως ξένη γλώσσα. Ωστόσο, τα γερμανικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά είναι επίσης δημοφιλή - μπροστά από τα ρωσικά. Τα ρωσικά ήταν η πρώτη ξένη γλώσσα για όλους μέχρι τη διάλυση του ανατολικού μπλοκ. Από το 2008, τα σχολικά βιβλία είναι δωρεάν μέχρι την 7η τάξη.

Πολλά σχολεία στη Βουλγαρία λειτουργούν σε "βάρδιες", πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο είτε το πρωί είτε το μεσημέρι. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες για να διδάσκονται όλοι οι μαθητές ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, αλλάζουν κατά το εξάμηνο: Όσοι προηγουμένως πήγαιναν στο σχολείο το πρωί, τώρα πηγαίνουν το απόγευμα και το αντίστροφο. Ξεκινούν είτε στις 7.30 το πρωί είτε στη 1.30 το μεσημέρι.

Οι δάσκαλοι πληρώνονται πολύ άσχημα στη Βουλγαρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επιθυμούν πολλοί άνθρωποι να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα και να υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών. Ωστόσο, αποφασίστηκε αύξηση των μισθών το 2019.

Οι βαθμοί απονέμονται από το 2 έως το 6 στη Βουλγαρία. Αλλά προσέξτε: το 6 είναι ο καλύτερος βαθμός στη Βουλγαρία και το 2 ο χειρότερος. Έτσι, αν πάρετε 6, η χαρά είναι μεγάλη εδώ.

Κορίτσια χορεύουν με παραδοσιακή βουλγαρική φορεσιά.

Ονόματα παιδιών στη Βουλγαρία

Ποια είναι τα ονόματα των παιδιών στη Βουλγαρία; Τα πιο δημοφιλή παιδικά ονόματα για κορίτσια τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνουν Viktoria, Maria, Nikol, Sofia, Raya, Aleksandra, Daria, Gabriela, Simona και Yoana. Για τα αγόρια, τα Georgi, Aleksandar, Martin, Boris, Nikola, Dimitar, Daniel, Kaloyan, Ivan και Teodor βρίσκονται στην κορυφή της κλίμακας δημοτικότητας.

Παρεμπιπτόντως, οι περισσότερες γυναίκες σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Βουλγαρίας έχουν το όνομα Μαρία, ακολουθούμενες από τις Ιβάνκα και Έλενα. Οι περισσότεροι άνδρες ονομάζονται Georgi, Ivan και Dimitar.

Leave a Reply