Ουγγαρία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική          Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Csikós

Η Puszta

Η απέραντη στέπα που ονομάζεται Puszta είναι το χαρακτηριστικό τοπίο της Ουγγαρίας. Στο παρελθόν, οι βοσκοί αλόγων έβοσκαν τις αγελάδες που αφήνονταν να βόσκουν στην άδενδρη έκταση. Ονομάζονται Csikós και είναι γνωστοί για τις ιδιαίτερες ικανότητές τους στην ιππασία. Οι Csikós εξακολουθούν και σήμερα να δίνουν παραστάσεις για τουρίστες ή σε φεστιβάλ. Μια πολύ γνωστή καλλιτεχνική παράσταση ονομάζεται Ουγγρικό ταχυδρομείο. Ο αναβάτης στέκεται πάνω σε δύο άλογα, δηλαδή με ένα πόδι στην πλάτη κάθε αλόγου. Οδηγεί τρία άλλα άλογα μπροστά του ως ομάδα.

Λίμνη Μπάλατον

Η λίμνη Μπάλατον είναι επίσης δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς. Η λίμνη ονομάζεται Μπάλατον στα ουγγρικά. Δεν είναι πολύ βαθιά και επομένως ζεσταίνεται γρήγορα. Ειδικά στη νότια όχθη, τα νερά είναι πολύ ρηχά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν ελεύθερα προσβάσιμες περιοχές κολύμβησης, αλλά υπάρχουν και λιμνοδεξαμενές που χρεώνουν εισιτήριο εισόδου.

Csárdás - WikipediaCsárdás

Csárdás είναι το όνομα ενός παραδοσιακού ουγγρικού λαϊκού χορού. Είναι επίσης το όνομα της μουσικής. Προέρχεται από την ουγγρική λέξη για το πανδοχείο (csárda). Οι χορευτές ενώνουν μαζί μια ποικιλία από φιγούρες. Το τυπικό βήμα Csárdás είναι ένα πλάγιο βήμα. Περιλαμβάνονται όμως και στροφές. Ο ρυθμός αυξάνεται από αργό σε πολύ γρήγορο. Μπορείτε να ακούσετε ένα Csárdás εδώ.

Ποιος είναι ο Turul;

Το Turul είναι ένα μυθικό πλάσμα. Το πουλί είναι ένα μείγμα αετού και γερακιού. Σύμφωνα με έναν ουγγρικό μύθο, εμφανίστηκε στη μητέρα του πρίγκιπα Άλμος, ο οποίος ήταν ο πατέρας του Άρπαντ . Ο Άρπαντ οδήγησε τους Μαγυάρους στη σημερινή τους γη και έγινε ο ιδρυτής της δυναστείας Άρπαντ . Η Τουρούλ λέγεται ότι είχε προφητεύσει στο "Όνειρο της Εμέσης" ότι θα αποκτούσε έναν γιο που θα ήταν πρόγονος πολλών βασιλιάδων. Ένας Turul λέγεται επίσης ότι οδήγησε τον Άρπαντ και τους άνδρες του στην Ουγγαρία. Το Turul έγινε το σύμβολο του Άρπαντ και στη συνέχεια ολόκληρης της Ουγγαρίας.

Puli Dog Breed Information and CharacteristicsΠοιος είναι ο Puli;

Puli είναι το όνομα μιας ουγγρικής φυλής σκύλων. Πολλά Puli ονομάζονται Pulik. Τα Pulik έχουν πολύ μακρύ τρίχωμα που φτάνει μέχρι το έδαφος σε κορδόνια. Αυτό το τρίχωμα παρέχει καλή προστασία από το κρύο. Τα Pulik είναι αρχικά ποιμενικοί σκύλοι. Είναι πολύ προσεκτικά και τους αρέσει να γαβγίζουν. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν και άλλα ουγγρικά ποιμενικά σκυλιά. Δύο από αυτά ονομάζονται Mudi και Pumi. Ακούγεται ωραίο, έτσι δεν είναι;

Leave a Reply