Ιταλία Χαρακτηριστικά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική   Καθημερινότητα     Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά            Χριστούγεννα

Τυπικό για την Ιταλία: Πινόκιο!

Τι είναι τυπικά ιταλικό;

Pinocchio

Ο Πινόκιο είναι ένας χαρακτήρας από ένα παιδικό βιβλίο. Η μικρή ξύλινη φιγούρα, που γίνεται ένα ζωηρό αγόρι μετά από κάθε είδους περιπέτειες, είναι επίσης πολύ γνωστή στην Ιταλία. Την επινόησε ο Ιταλός Κάρλο Κολόντι. Μετονομάστηκε από την πόλη καταγωγής του Collodi, καθώς το πραγματικό του όνομα ήταν Carlo Lorenzini. Σήμερα υπάρχει ένα πάρκο Πινόκιο στο Κολόντι και μπορείτε να αγοράσετε παντού μικρές φιγούρες του Πινόκιο.

 

Το Fiat είναι ένα αυτοκίνητο από την Ιταλία.

Fiat και Ferrari

Η Fiat και η Ferrari είναι ίσως οι πιο γνωστές μάρκες αυτοκινήτων από την Ιταλία. Η Fiat περιλαμβάνει επίσης τις Alfa Romeo, Maserati και Lancia. Η Fiat είναι η συντομογραφία της Fabbrica Italiana Automobili Torino. Αυτό σημαίνει ιταλικό εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Τορίνο. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Τορίνο.

Η Ferrari κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα και αυτοκίνητα της Formula 1. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 από τον Enzo Ferrari, έναν οδηγό αγώνων.

Οι βέσπες είναι χαρακτηριστικές για την Ιταλία.

Η βέσπα
Τυπικά οχήματα στην Ιταλία είναι η Vespa και η Ape. Vespa σημαίνει σφήκα και Ape σημαίνει μέλισσα. Η Vespa είναι ένα σκούτερ και το Ape είναι ένα μικρό φορτηγάκι με τρεις τροχούς. Και τα δύο έχουν το πλεονέκτημα ότι προοδεύουν ικανοποιητικά ακόμη και σε στενούς δρόμους - και υπάρχουν πολλά από αυτά στην Ιταλία.

Και τα δύο κατασκευάζονται από την εταιρεία Piaggio. Πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά το 1946 και το 1947 και μετά τον πόλεμο ήταν φθηνά μοντέλα που ήταν πιο εύκολο για πολλούς να αγοράσουν από ένα αυτοκίνητο.

Καρναβάλι στην Βενετία

Καρναβάλι στη Βενετία

Το καρναβάλι της Βενετίας είναι παγκοσμίως γνωστό για τα πολύχρωμα κοστούμια και τις περίτεχνες μάσκες του. Είναι επίσης χαρακτηριστικό της Ιταλίας. Σήμερα έχει γίνει επίσης πόλος έλξης για τους τουρίστες. Δέκα ημέρες πριν από την Τετάρτη μετά την Αποκριά, το γλέντι αρχίζει με την Πτήση των Αγγέλων. Ένας καλλιτέχνης αιωρείται πάνω σε ένα σχοινί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, μια διάσημη πλατεία της Βενετίας. Στη συνέχεια γίνεται παρέλαση και απονέμονται βραβεία για τις πιο όμορφες στολές.

Όπερες από την Ιταλία

Οι πιο διάσημες όπερες γράφτηκαν από Ιταλούς. Αυτοί οι συνθέτες είναι ο Verdi, ο Puccini και ο Rossini. Στην πραγματικότητα, η Ιταλία θεωρείται η γενέτειρα της όπερας. Ένα από τα πιο διάσημα θέατρα όπερας στον κόσμο είναι η Σκάλα του Μιλάνου. Και οι διάσημοι τραγουδιστές της όπερας προέρχονται επίσης από την Ιταλία, όπως ο Ενρίκο Καρούζο, ο Λουτσιάνο Παβαρότι και ο Αντρέα Μποτσέλι.
Αθλητισμός - ποδόσφαιρο, Φόρμουλα 1 και ποδηλασία

Ο αθλητισμός είναι πολύ δημοφιλής στην Ιταλία και ως εκ τούτου τυπικά ιταλικός. Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Στα ιταλικά ονομάζεται Calcio. Σύλλογοι όπως η Ίντερ Μιλάνο και η Γιουβέντους Τορίνο είναι επίσης πολύ επιτυχημένοι διεθνώς. Αυτό ισχύει και για την ιταλική εθνική ομάδα. Η Ιταλία έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 1934, το 1938, το 1982 και το 2006. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, η ποδηλασία και το σκι είναι επίσης δημοφιλείς.

Leave a Reply