Μολδαβία Ζώα και Φυτά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο

λίμνη Beleu

Φύση στη Μολδαβία

Το μεγαλύτερο μέρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι επίπεδη, λοφώδης χώρα που είναι σε μεγάλο βαθμό άδενδρη. Εδώ φυτρώνουν κυρίως χόρτα, το τοπίο είναι μια στέπα.

Μεγάλες εκτάσεις ήταν παλαιότερα δασικές, αλλά τα δέντρα κόπηκαν για να δημιουργηθεί χώρος για τη γεωργία. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη δάση. Ονομάζονται codrii. Εδώ φυτρώνουν κυρίως βελανιδιές και οξιές.

Στη Μολδαβία έχουν δημιουργηθεί δύο εθνικά πάρκα για την προστασία της φύσης, το δεύτερο από τα οποία έχει δημιουργηθεί το 2022. Υπάρχει ένα αποθεματικό της βιόσφαιρας στη λίμνη Beleu.

Ποια ζώα ζουν στη Μολδαβία;

Πολλά είδη ζώων έχουν εξαφανιστεί λόγω της αποψίλωσης των δασών. Μπορείτε ακόμα να βρείτε ελάφια, αγριογούρουνα, λαγούς, αλεπούδες, λύκους, νυφίτσες, αγριόγατους και λύγκες. Μπορούν επίσης να βρεθούν τρωκτικά όπως τα ποντίκια. Οι σαύρες και τα φίδια είναι ερπετά που ζουν στη Μολδαβία.

Από πουλιά συναντάμε τα περισσότερα γνωστά είδη. Η λίμνη Beleu φιλοξενεί από πουλιά μπεκάτσες, και από ψάρια μουρμουρίτσες και  κυπρίνους.

Ευρασιατική πυγμαία νυφίτσα
Σκίουρος
Ευρωπαϊκός σκίουρος εδάφους

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply