Σλοβενία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική        Φαγητά   Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Γιορτές

Λουκάνικο Σλοβενίας

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Σλοβενία;

Η σλοβενική κουζίνα έχει επηρεαστεί κυρίως από τις κουζίνες των γειτονικών χωρών.Το κρέας είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα στη Σλοβενία. Ωστόσο, η σλοβενική κουζίνα περιλαμβάνει επίσης λαχανικά όπως πατάτες, λάχανο, κολοκύθα και γογγύλια. Τα άγρια μανιτάρια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Σερβίρονται πάντα φρέσκα από το δάσος στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Αλλά στη Σλοβενία, το σύνθημα είναι συνήθως "το κρέας είναι το λαχανικό μου". Το χοιρινό είναι το αγαπημένο κρέας. Και αυτό το κρέας χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή πολλών διαφορετικών τύπων λουκάνικων.

 

Και τι άλλο είναι χαρακτηριστικό της Σλοβενίας;

Παστά ψάρια

Στις ακτές, τα παστά ψάρια είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό αλλά και σνακ. Συνήθως χρησιμοποιούνται σαρδέλες, οι οποίες μαρινάρονται σε λάδι, ξύδι και μπαχαρικά για μερικές εβδομάδες.

Ομελέτα με μανιτάρια

Οι ομελέτες είναι επίσης δημοφιλείς, ιδίως με φρέσκα μανιτάρια. Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται επίσης στη μανιταρόσουπα που είναι δημοφιλής στη Σλοβενία.

Minestra

Πολλές σούπες

Kisla juha

Η κρεατόσουπα (σαν το δικό μας βραστό), η ντοματόσουπα και η σούπα γκούλας συγκαταλέγονται στις αγαπημένες σούπες στη Σλοβενία. Η "ξινή σούπα" - kisla juha - φτιάχνεται από ξινόγαλα και στη συνέχεια υπάρχει μια σούπα που γνωρίζουμε κυρίως από την Ιταλία, στην οποία χρησιμοποιούνται πολλά διαφορετικά λαχανικά, η minestrone, η οποία στη Σλοβενία ονομάζεται minestra.

Τα νιόκι και το ριζότο, συχνά με μανιτάρια, μπορεί επίσης να τα βρει κανείς στη δυτική Σλοβενία. Είναι επίσης γνωστό ένα είδος αποξηραμένου στον αέρα ζαμπόν που ονομάζεται pršut, το οποίο μοιάζει με το ιταλικό ζαμπόν serrano.

 

Η κουζίνα της ανατολικής Σλοβενίας

“štruklji”
Bograč

Η ουγγρική επιρροή είναι πιο αισθητή στην ανατολική Σλοβενία. Εδώ υπάρχει πολλή πάπρικα - τυπική για την Ουγγαρία - και κυρίως ένα στιφάδο που ονομάζεται Bograč (προφέρεται "Bograatsch"). Πήρε το όνομά του από ένα ειδικό καζάνι στο οποίο μαγειρεύονταν τα μαγειρευτά επί ώρες σε ανοιχτή φωτιά.

Έχετε γλυκά στη Σλοβενία;

Τα Štruklji, ζύμη γεμισμένη με καρύδια και μπαχαρικά που χρησιμεύουν ως συνοδευτικό ή επιδόρπιο, είναι δημοφιλή γλυκά.

Prekmurska gibanica

Η Prekmurska gibanica είναι ένα ειδικό κέικ που φτιάχνεται από σφολιάτα και γεμίζεται με κουάρκ (είδος γιαουρτιού), σπόρους παπαρούνας, καρύδια και μήλα. Όλα αυτά ακούγονται πολύ νόστιμα!

Leave a Reply