Βέλγιο Ζώα και φυτά

Συνοπτικά   Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Το Βέλγιο διαθέτει εκτεταμένα δάση.

Περίπατοι στο δάσος
Το Βέλγιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε μια βόλτα στο δάσος, καθώς περισσότερο από το ένα τρίτο της χώρας αποτελείται από δασικές εκτάσεις. Τα περισσότερα δάση θα βρείτε στη βελγική επαρχία του Λουξεμβούργου, η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με τη γειτονική χώρα του Λουξεμβούργου. Ωστόσο, αυτή συνορεύει άμεσα με την επαρχία. Σε αυτά τα δάση φυτρώνουν δέντρα ερυθρελάτης.

Οι οξιές, οι σφένδαμοι και οι βελανιδιές αναπτύσσονται στις κεντρικές περιοχές του Βελγίου, όπου γίνεται λίγο πιο λοφώδες. Υπάρχουν εκτεταμένες ερημικές εκτάσεις, για παράδειγμα στην περιοχή High Fens στα ανατολικά του Βελγίου. Εδώ φυτρώνουν πανέμορφες Ερείκες. Μόνο γύρω από την πρωτεύουσα Βρυξέλλες έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 700 αγριολούλουδα. Ακόμη και εξαφανισμένα φυτά, όπως το ορτύκι, έχουν εντοπιστεί.

Εδώ ένα ελάφι.

Ο ζωικός κόσμος του Βελγίου

Η άγρια ζωή του Βελγίου δεν διαφέρει πολύ από την άγρια ζωή που συναντάμε στα δάση των γειτονικών χωρών. Στο Βέλγιο υπάρχουν λίγα πραγματικά μεγάλα άγρια ζώα, αλλά σκίουροι, κουνάβια, ασβοί, ακόμη και αλεπούδες αρέσκονται να κάνουν βόλτες εδώ. Μπορεί επίσης να είστε αρκετά τυχεροί για να βρείτε ελάφια και αγριογούρουνα ή τουλάχιστον τα ίχνη τους στο δάσος.

Οι κορμοράνοι σταματούν επίσης μερικές φορές στο Βέλγιο κατά τη διαδρομή τους προς το νότο.
Οι σαλαμάνδρες της φωτιάς είναι κιτρινόμαυρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτσι μοιάζει μια μαύρη πέρδικα, την οποία μπορείτε επίσης να συναντήσετε στο Βέλγιο

Πουλιά και σαλαμάνδρες σε κίνηση στο Βέλγιο
Σπάνια είδη πουλιών, όπως ο λυροπετεινός και το γεράκι πετρίτης έχουν επίσης εντοπιστεί στο Βέλγιο. Το Βέλγιο είναι χώρα διέλευσης, οπότε τα μεταναστευτικά πουλιά, όπως οι κορμοράνοι και οι γκρίζοι ερωδιοί, αρέσκονται επίσης να κάνουν μια στάση κατά την πτήση τους προς το νότο και να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα.

Παρά τον υψηλό και πυκνό πληθυσμό της χώρας, γίνονται προσπάθειες για την προστασία ορισμένων ειδών ζώων. Για παράδειγμα, εξακολουθούν να υπάρχουν σαλαμάνδρες της φωτιάς, βατράχια των δέντρων και σαύρες της άμμου. Ένα από τα λίγα ευρωπαϊκά δηλητηριώδη φίδια, η οχιά, ζει επίσης στο Βέλγιο. Ωστόσο, η πιθανότητα να συναντήσετε κάποιο είναι πολύ μικρή.

 

Leave a Reply