Γαλλία παιδιά και σχολείο

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Τα παιδιά από οικογένειες μεταναστών βρίσκονται συχνά σε μειονεκτική θέση χωρίς λόγο.

Παιδιά από όλο τον κόσμο στη Γαλλία!

Κατά την περίοδο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γαλλία έφερε πολλούς εργάτες από το εξωτερικό στη χώρα. Πολλοί ήρθαν επίσης από τις πρώην γαλλικές αποικίες που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Πολλοί μετανάστες ήρθαν επίσης από το Μαχρέμπ και τα κράτη της Βόρειας Αφρικής. Πολλοί μετανάστες ήρθαν από την Αλγερία.

Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των μεταναστών και των παιδιών τους εξακολουθούν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ακόμη και σήμερα, παρόλο που πολλοί από αυτούς γεννήθηκαν στη Γαλλία και επομένως είναι Γάλλοι. Μερικές φορές έχουν διαφορετική θρησκεία, για παράδειγμα είναι μουσουλμάνοι, αλλά συχνά απλά ζουν σε οικογένειες που δεν τα πάνε τόσο καλά οικονομικά.

Παρατούν συχνότερα το σχολείο και έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να βρουν εργασία. Τα παιδιά των μεταναστών έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να αποφοιτήσουν από το λύκειο από ό,τι τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες αρχικά γαλλικές

Χμμ... νόστιμη κολοκύθα!

Αρέσει στα γαλλικά παιδιά να τρώνε λαχανικά;

Θα πρέπει να ρωτήσετε τα ίδια τα παιδιά αν τους αρέσουν πραγματικά τα λαχανικά. Ωστόσο, μια από τις γαλλικές εκπαιδευτικές μεθόδους είναι να σερβίρουν στα παιδιά λαχανικά ως πρώτο πιάτο στα σχολικά γεύματα. Και όσοι πεινάνε μπορούν επίσης να φάνε λαχανικά, είτε τους αρέσουν είτε όχι, το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έχουν φάει υγιεινά λαχανικά. Τα λαχανικά είναι φυσικά υγιεινά και είναι πάντα καλό να περιλαμβάνονται τα λαχανικά στο πρόγραμμα των γευμάτων.

Πολλοί άνθρωποι στη Γαλλία είναι κατά της βίας κατά των παιδιών κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένου του χαστουκιού στον πισινό. Δεν πονάει μόνο ο πισινός, αλλά αφήνει πολύ περισσότερο σημάδι στην ψυχή του παιδιού. Υπάρχει τώρα και στη Γαλλία απαγόρευση.

Επιτρέπεται το χαστούκι σε παιδιά;!

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το χτύπημα των παιδιών δεν αποτελούσε ποινικό αδίκημα στη Γαλλία. Ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν απαγορεύσει δια νόμου το χτύπημα των παιδιών, οι Γάλλοι γονείς δεν είχαν συνέπειες αν έδιναν στο παιδί τους ένα χαστούκι στο πρόσωπο ή ένα χαστούκι στον πισινό.

Ο σεβασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους Γάλλους κατά την ανατροφή των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν και αν δεν το κάνουν, πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Γάλλοι γονείς χτυπούν τα παιδιά τους. Αλλά τα παιδιά στη Γαλλία συχνά ανατρέφονται πιο αυστηρά από τα αντίστοιχα ελληνικά, ακόμη και χωρίς ξυλιές. Ωστόσο, το "fessée", το περίφημο χαστούκι στον πισινό, αποτελεί πλέον και στη Γαλλία ποινικό αδίκημα. Το 2019, η Γαλλία ακολούθησε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτή την απόφαση.

Ο σεβασμός είναι φυσικά πάντα σημαντικός, ανεξάρτητα από το πού ζείτε. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται κανόνες. Αλλά το ξύλο δεν είναι σίγουρα ο σωστός τρόπος για να δοθεί.

Από το "École maternelle" στο "École primaire"

Στη Γαλλία, τα παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών πηγαίνουν σε ένα είδος νηπιαγωγείου: το École maternelle. Δεν υπάρχει υποχρέωση παρακολούθησης του νηπιαγωγείου, αλλά τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν εκεί.

Τα παιδιά στη Γαλλία ξεκινούν το σχολείο στην ηλικία των πέντε ετών και φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, το οποίο στη Γαλλία ονομάζεται École primaire, μέχρι την ηλικία των έντεκα ετών. Ενώ υπάρχουν ακόμη δημοτικά σχολεία στην ύπαιθρο, τα παιδιά από την ηλικία των έντεκα ετών πρέπει συχνά να ταξιδέψουν πιο μακριά στην πόλη για το γυμνάσιο.

Αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν ένα νούμερο τσίρκου που είχαν προβάρει στο École maternelle.
Η École maternelle έχει ως στόχο τη μάθηση, αλλά και τη διασκέδαση!
Αυτά τα παιδιά παριστάνουν ένα "baudet", ένα γαϊδουράκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάθημα πληροφορικής σε γαλλικό λύκειο

Collège και Lycée

Μετά το δημοτικό σχολείο, τα παιδιά πηγαίνουν στο κολλέγιο και τελειώνουν περίπου στην ηλικία των 16 ετών.

Όσοι θέλουν να πάρουν το απολυτήριο, φοιτούν στο λύκειο, το οποίο είναι το γυμνάσιο στη χώρα μας. Εδώ, τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο με το Baccalaureate, το οποίο συνήθως συντομεύεται σε Bac και αντιστοιχεί στο δικό μας Απολυτήριο.

Οι σχολικές στολές δεν είναι υποχρεωτικές στα δημόσια σχολεία. Στα δημόσια σχολεία, ωστόσο, φοριούνται μαύρο παντελόνι ή φούστα και λευκό πουκάμισο. Κάθε μαθητής έχει επίσης ένα πουλόβερ με το έμβλημα του σχολείου.

 

Τα παιδιά συνήθως τρώνε μεσημεριανό στο σχολείο, καθώς πηγαίνουν στο σχολείο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η καθημερινή σχολική ζωή στη Γαλλία

Στη Γαλλία, τα παιδιά διδάσκονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς υπάρχουν μόνο ολοήμερα σχολεία. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8 ή στις 8.30 π.μ. Ακολουθούν τέσσερις ώρες μαθημάτων μέχρι το midi, δηλαδή τις δώδεκα, οπότε και τρώνε στο σχολείο. Οι γονείς πληρώνουν για τα σχολικά γεύματα.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα αρχίζουν τα μαθήματα après-midi. Πρόκειται για τα μαθήματα "μετά το μεσημεριανό γεύμα". Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μαθήματα συχνά συνεχίζονταν μέχρι τις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια υπήρχαν εργασίες για το σπίτι. Το λύκειο δεν τελείωνε καν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ωστόσο, η διάρκεια των μαθημάτων έχει πλέον περιοριστεί στις 3.30 μ.μ., ώστε τα Γαλλόπουλα να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση