Συνοπτικά Προφίλ Χώρα Άνθρωποι Ζώα και φυτά Οικονομία Ιστορία και πολιτική Καθημερινότητα Φαγητά Παιδιά και σχολείο
Τι τρώτε στην Ανδόρρα;
Καθώς η Ανδόρρα βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, η κουζίνα της είναι έντονα επηρεασμένη από τις δύο αυτές χώρες. Υπάρχουν επίσης τυπικά καταλανικά πιάτα.
Τα επίπεδα κέικ που ονομάζονται coques και το trinxat, ένα πιάτο που παρασκευάζεται από πατάτες και λάχανο, θεωρούνται εθνικά πιάτα. Μια δημοφιλής ομελέτα με μανιτάρια ονομάζεται truites de carreroles.
Το ψάρι και το κρέας βρίσκονται συχνά στο πιάτο, για παράδειγμα με τη μορφή κουνελιού με ντομάτες, πέστροφας ποταμού, ραγού αγριογούρουνου ή αρνιού στη σχάρα. Πολλά μαγειρεύονται με μπέικον. Τα σαλιγκάρια δεν είναι δημοφιλή μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ανδόρρα. Εδώ ονομάζονται caragols a la llauna: ψητά σαλιγκάρια αμπελιού με βότανα.