Ολλανδία Άνθρωποι

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά 

 Ποιος ζει στις Κάτω Χώρες;

Οι Κάτω Χώρες είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμο με περίπου 400 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.  Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, διάφορες πληθυσμιακές ομάδες από όλο τον κόσμο έχουν μεταναστεύσει στις Κάτω Χώρες.

Ορισμένες προέρχονται από γειτονικά κράτη ή κοντινές χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο ή η Αγγλία. Ωστόσο, στις Κάτω Χώρες ζουν επίσης άνθρωποι από την Ινδονησία, το Μαρόκο και το Σουρινάμ. Πολλοί μετανάστες προέρχονται από πρώην αποικίες του στέμματος των Κάτω Χωρών, για παράδειγμα από την Καραϊβική.

Καθολικές καλόγριες στη λιτανεία της Αγίας Ρόδου στο Sittard της Ολλανδίας

Τι πιστεύουν οι άνθρωποι στις Κάτω Χώρες;

Οι κάτοικοι των Κάτω Χωρών δεν είναι πολύ θρησκευόμενοι και δύσκολα δεσμεύονται από κάποια εκκλησία. Περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού δεν ανήκει σε καμία θρησκευτική κοινότητα. Οι περισσότεροι από τους άλλους μισούς ανήκουν στον χριστιανισμό. Στο πλαίσιο του χριστιανισμού, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι το πιο δημοφιλές δόγμα. Για κάθε 100 Ολλανδούς, οι 27 είναι καθολικοί και μόλις 17 είναι προτεστάντες. Έξι στους 100 είναι μουσουλμάνοι, ένας ινδουιστής και ένας βουδιστής.

Τι μιλούν οι άνθρωποι στις Κάτω Χώρες;

Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα ολλανδικά. Η γλώσσα αυτή ανήκει στις δυτικογερμανικές γλώσσες. Έχει πολλές ομοιότητες με τη γερμανική γλώσσα και την αγγλική γλώσσα. Υπάρχουν επίσης διάλεκτοι στις διάφορες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα τα ολλανδικά της Νότιας Ολλανδίας.

Τα ολλανδικά είναι επίσης η επίσημη γλώσσα στα ολλανδικά νησιά της Καραϊβικής. Ωστόσο, εκεί ομιλούνται επίσης το Παπιαμέντο και τα αγγλικά. Στην ηπειρωτική Ολλανδία, πολλοί άνθρωποι μιλούν επίσης αγγλικά, ιδίως σε διεθνείς πόλεις όπως το Άμστερνταμ ή η Χάγη.

 

Leave a Reply