Ρωσία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ     Χώρα    Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική         Φαγητά     Καθημερινότητα   Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά       Χριστούγεννα

Solyanka
σί

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Ρωσία;

Ξέρετε ένα ρωσικό πιάτο; Η Solyanka, για παράδειγμα, είναι μια σούπα που διατίθεται και σε εστιατόρια. Τα λαχανικά τουρσί, όπως τα αγγούρια τουρσί, είναι το σημαντικότερο συστατικό της. Τα λαχανικά τουρσί, όπως τα αγγουράκια τουρσί και το ξινολάχανο, συντηρούνται εύκολα και είναι πολύ δημοφιλή στη Ρωσία.

Συνολικά, το ρωσικό φαγητό είναι μάλλον χορταστικό - άλλωστε, πρέπει να θωρακιστείτε ενάντια στο κρύο. Υπάρχουν θερμαντικές σούπες, όπως η σολιάνκα ή η σί (σούπα λάχανου) και το μπορς (με παντζάρια).

Τα πιάτα με ζύμη, όπως τα μπλίνι, οι ρωσικές τηγανίτες, ή τα πιρογκί, ή piroshki στα ρωσικά, γεμιστά ζυμαρικά, θα σας χορτάσουν επίσης.

μπορς
μπλίνι
Piroschki

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμα περισσότερο ρωσικό φαγητό

Τυπικά πιάτα με κρέας είναι το σασλίκ, οι κοτολέτες Κιέβου (από κοτόπουλο), τα ρολά λάχανου ή τα πελμένι, μικρές παραλλαγές των πιροσκί που είναι πάντα γεμισμένα με κρέας. Τα πιάτα με μανιτάρια και ψάρια είναι επίσης δημοφιλή.

Το χαβιάρι είναι αυγά ψαριών, τα οποία θεωρούνται λιχουδιά. Το πιο δημοφιλές ποτό είναι το τσάι, το οποίο παρασκευάζεται σε σαμοβάρι (παραδοσιακό ρώσικο σκεύος για το βράσιμο και το σερβίρισμα του τσαγιού. Πρόκειται για μια συσκευή παρασκευής τσαγιού).

Στην ύπαιθρο, πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά από τον κήπο τους. Όσοι έχουν ντάτσα (εξοχική κατοικία με κήπο) καλλιεργούν επίσης εκεί τα δικά τους τρόφιμα.

Ένα παραδοσιακό ρωσικό γλέντι περιλαμβάνει ζακούσκι, τα οποία είναι κρύα ορεκτικά όπως σαλάτες, σάντουιτς, γεμιστά αυγά, ψάρια τουρσί και πιροσκί. Ακολουθούν τα μπλίνι, μετά η σούπα και τέλος το κυρίως πιάτο.

Τα μπλίνι τρώγονται συχνά για πρωινό. Η Kasha, ένας χυλός από γάλα και φαγόπυρο, είναι επίσης νόστιμα. Η κάσα γλυκαίνεται με ζάχαρη ή φρούτα. Οι ενήλικες πίνουν καφέ ή τσάι μαζί του.

Το Σασλίκ ή σάσλυκ, είναι πιάτο σουβλιστών και ψητών κύβων κρέατος
Κοτόπουλο Κίεβο
Ζακούσκι

 

 

 

 

 

 

 

 

σαμοβάρι για την παρασκευή τσαγιού
Τα πελμένι είναι ζυμαρικά της ρωσικής κουζίνας, που αποτελούνται από μια γέμιση κρεάτων κυρίως τυλιγμένη σε λεπτή ζύμη

Leave a Reply