Βοσνία Άνθρωποι

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά      Οικονομία      Ιστορία και Πολιτική    Χαρακτηριστικά     Καθημερινή ζωή    Παιδιά και σχολείο   Ενότητα     Φαγητά

Αυτή η γυναίκα ζει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Επομένως, είναι Βόσνια.

Ποιος ζει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη;

Αυτός ο άνδρας είναι Βόσνιος που ζει στο Σεράγεβο.

Οι κάτοικοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δεν ονομάζονται Βόσνιοι-Ερζεγοβίνιοι, όπως υποδηλώνει το όνομα, αλλά απλώς Βόσνιοι. Αυτό περιλαμβάνει τις τρεις μεγάλες εθνοτικές ομάδες των Βόσνιων, των Κροατών και των Σέρβων. Οι Κροάτες και οι Σέρβοι έχουν εγκατασταθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από γειτονικές χώρες. Η ομάδα των Βόσνιων, από την άλλη πλευρά, περιγράφει τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα και προέρχονται αρχικά από τη Βοσνία.

Οι εθνοτικές ομάδες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Οι μισοί περίπου άνθρωποι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανήκουν στους Βόσνιους. Την αμέσως μεγαλύτερη ομάδα αποτελούν οι Σέρβοι, στους οποίους ανήκουν περίπου 30 στους 100 Βόσνιους. Οι 15 στους 100 Βόσνιους είναι Κροάτες. Εκτός από αυτές τις τρεις μεγάλες εθνοτικές ομάδες, υπάρχουν επίσης αρκετές μειονότητες στη χώρα, όπως οι Εβραίοι και οι Ρομά.

Τρεις άνδρες συζητούν σε ένα παγκάκι στο Σεράγεβο.

Ποια γλώσσα ομιλείται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη;

Οι τρεις γλώσσες που ομιλούνται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι τα βοσνιακά, τα σερβικά και τα κροατικά. Αυτές οι τρεις γλώσσες μοιάζουν πολύ, καθώς όλες ανήκουν στις σλαβικές γλώσσες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τρεις αυτές γλώσσες θεωρούνται μερικές φορές ως παραλλαγές της σερβοκροατικής γλώσσας και όχι ως ξεχωριστές γλώσσες.

Βοσνιακή γλώσσα

Αυτές οι τέσσερις γυναίκες είναι μουσουλμάνες.

Η διαφορά μεταξύ των γλωσσών στη Βοσνία δεν οφείλεται τόσο στην ίδια τη γλώσσα, όσο στο μέσο με το οποίο οι εθνοτικές ομάδες των Βόσνιων, των Σέρβων και των Κροατών διαχωρίζονται μεταξύ τους.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους έγκειται στο αλφάβητο, καθώς τα βοσνιακά και τα κροατικά γράφονται με το λατινικό αλφάβητο και τα σερβικά με το κυριλλικό αλφάβητο. Στις πινακίδες του δρόμου, ο ίδιος όρος γράφεται συνήθως μία φορά στα λατινικά και μία φορά στα κυριλλικά.

Σε τι πιστεύουν οι άνθρωποι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη;

Το σε ποια θρησκεία ανήκει ένας Βόσνιος μπορεί να συνδεθεί κυρίως από την εθνοτική του ομάδα. Οι Βόσνιοι είναι μουσουλμάνοι, οι Σέρβοι ορθόδοξοι και οι Κροάτες καθολικοί. Οι μειονότητες, όπως οι Εβραίοι και οι Ρομά, έχουν τις δικές τους θρησκείες.

Leave a Reply