Ιταλία Φαγητά

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική   Καθημερινότητα     Φαγητά           Παιδιά και σχολείο           Χαρακτηριστικά            Χριστούγεννα

Τι τρώτε στην Ιταλία;

Τα σπαγγέτι μπολονέζ είναι σπαγγέτι με σάλτσα από κιμά. Ωστόσο, οι ταλιατέλες θα ήταν πιο χαρακτηριστικές για την Ιταλία.

Επειδή το ιταλικό φαγητό είναι επίσης πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα - και σε πολλές άλλες χώρες - πιθανότατα γνωρίζετε ήδη πολλά γι' αυτό.

Η πίτσα και τα ζυμαρικά, ειδικότερα, τρώγονται επίσης πολύ εδώ. Τα ζυμαρικά κυκλοφορούν σε αμέτρητα σχήματα, για παράδειγμα ως σπαγγέτι, ταλιατέλες, μακαρόνια ή fusilli. Μπορούν να γεμιστούν για να φτιάξουν τορτελίνι ή ραβιόλια. Τα φύλλα ζυμαρικών τοποθετούνται σε στρώσεις για λαζάνια.

Μπορεί επίσης να γνωρίζετε το πέστο ως σάλτσα για ζυμαρικά ή τη μορταδέλα, το ζαμπόν Πάρμας, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Όλα αυτά τα τρόφιμα προέρχονται από την Ιταλία. Και φυσικά το νόστιμο παγωτό, το gelato.

 

Το κύριο πιάτο εδώ είναι αρνί με πατάτες και καρότα.

Γεύματα στην Ιταλία για πρωί, μεσημέρι και βράδυ

Για πρωινό, οι Ιταλοί τρώνε συνήθως μόνο ένα κρουασάν και πίνουν έναν εσπρέσο μαζί του. Αυτός είναι ένας δυνατός καφές σε ένα μικρό φλιτζάνι. Το μεσημέρι, ένα σνακ είναι συνήθως αρκετό.

Το κύριο γεύμα τρώγεται το βράδυ και μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα. Τα antipasti τρώγονται ως ορεκτικό. Συνήθως υπάρχουν δύο πιάτα: το πρώτο περιέχει υδατάνθρακες (συχνά ζυμαρικά, νιόκι ή ριζότο με ρύζι), το δεύτερο κρέας ή ψάρι. Τα νιόκι (προφέρεται njocki) είναι μικρά ζυμαρικά πατάτας.

Αυτή η πίτσα είναι αρωματισμένη με βασιλικό και ελιές.

Πίτσα

Η πίτσα είναι ένα επίπεδο ψωμί από ζύμη με αλμυρή επικάλυψη. Τα βασικά συστατικά της επικάλυψης είναι η σάλτσα ντομάτας και το τυρί. Αυτή είναι η πίτσα Margherita. Παρεμπιπτόντως, πήρε το όνομά της προς τιμήν της Ιταλίδας βασίλισσας Margherita, η οποία λάτρευε την πίτσα στα τέλη του 19ου αιώνα. Μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά ή αλλαντικά θέλετε σε αυτή την απλή πίτσα. Η Pizza Funghi περιέχει μανιτάρια, η Pizza Prosciutto είναι με μαγειρεμένο ζαμπόν, η Pizza Tonno περιέχει τόνο. Μια διπλωμένη πίτσα ονομάζεται καλτσόνε. Ποιες άλλες πίτσες γνωρίζετε;

Εδώ έχουμε πανακότα με σάλτσα καραμέλας.

 

Γλυκά πράγματα: ιταλικά επιδόρπια

Πολλοί Ιταλοί ανυπομονούν για ένα γλυκό επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος. Το τιραμισού είναι ένα από αυτά. Σημαίνει κυριολεκτικά "τράβηξέ με ψηλά". Στρώνετε σε στρώσεις μπισκότων και μια κρέμα μαρκαρπόνε και πασπαλίζετε με κακάο. Ή μήπως προτιμάτε την πανακότα; Αυτό σημαίνει "μαγειρεμένη κρέμα" και είναι ένα είδος πουτίγκας. Μμμ! Το παγωτό είναι επίσης νόστιμο ως επιδόρπιο, φυσικά!

 

 

Για την παρασκευή του caprese χρησιμοποιούνται μοτσαρέλα, ντομάτες και βασιλικός. Αυτό το ορεκτικό περιέχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.
Σαλάτα και μπρουσκέτα διατίθενται εδώ ως ορεκτικά.
Πέστο

Αφήστε μια απάντηση