Μονακό Άνθρωποι

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία     Ιστορία και πολιτική        Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο       Χαρακτηριστικά

Πριγκίπισσα Σαρλίν και Πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό

Πώς λέγονται οι κάτοικοι του Μονακό;

Οι κάτοικοι του Μονακό είναι οι Μονεγάσκοι. Σχεδόν 39.000 κάτοικοι ζουν σήμερα εκεί. Ωστόσο, δεν είναι όλοι τους Μονεγάσκοι στην καταγωγή. 47 στους 100 είναι Γάλλοι, 17 στους 100 είναι Ιταλοί και τρεις στους 100 είναι Γερμανοί. Μόνο 15 στους 100 είναι πραγματικά Μονεγάσκοι. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των κατοίκων έχει πραγματικά τη Μονεγάσκικη υπηκοότητα, η οποία είναι πολύ δημοφιλής.

Οι κάτοικοι του Μονακό δεν πληρώνουν φόρους!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όσοι είναι Μονεγάσκοι δεν χρειάζεται να πληρώνουν φόρους. Οι μισοί από τους Μονεγάσκους, δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά την υπηκοότητα, είναι εκατομμυριούχοι. Από την άλλη πλευρά, η ζωή στο Μονακό είναι πολύ ακριβή, με τα διαμερίσματα και τα σπίτια ειδικότερα να κοστίζουν πολλά χρήματα που μόνο λίγοι μπορούν πραγματικά να αντέξουν οικονομικά.

Οι αριθμοί του πληθυσμού στο Μονακό αυξάνονται, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη εισροή ανθρώπων και όχι στην αύξηση των γεννήσεων. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καθολικοί, 90 στους 100 σύμφωνα με τις στατιστικές.

Τι μιλούν οι άνθρωποι στο Μονακό;

Υπάρχουν επίσης πολλοί Γάλλοι και ορισμένοι Ιταλοί που διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα για να εργαστούν στο Μονακό, ακόμη και αν δεν ζουν εκεί. Η κύρια γλώσσα που ομιλείται εκεί είναι τα γαλλικά. Δεν μιλούν όλοι οι κάτοικοι τα Μονεγάσκικα, μια ρομανική διάλεκτο. Ωστόσο, η γλώσσα διδάσκεται στα σχολεία.

Leave a Reply