Βέλγιο Οικονομία

Συνοπτικά   Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά

Βαριά βιομηχανία στο Βέλγιο

Εδώ εξορύσσονταν κάποτε άνθρακας.

Η βαριά βιομηχανία έχει μακρά παράδοση στο Βέλγιο. Η εξόρυξη άνθισε κυρίως στη Βαλλονία, γι' αυτό και η περιοχή αυτή ήταν οικονομικά ανώτερη από τη Φλαμανδική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αφότου η βαριά βιομηχανία έχασε την οικονομική της σημασία, οι Φλαμανδοί κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά. Ειδικά η εξόρυξη άνθρακα μειώθηκε απότομα. Ως αποτέλεσμα, σύγχρονες εταιρείες που ειδικεύονταν στα χημικά προϊόντα ή στους υπολογιστές, για παράδειγμα, εγκαταστάθηκαν κυρίως στο βορρά.

Μπορείτε να αγοράσετε διαμάντια στην Αμβέρσα.

Πολύτιμα διαμάντια

Το εμπόριο διαμαντιών είναι επίσης σημαντικό για το Βέλγιο. Στην Αμβέρσα, οι πολύτιμοι λίθοι κόβονται πρώτα σε εξειδικευμένα καταστήματα κοπής. Τα περισσότερα από τα βιομηχανικά διαμάντια του κόσμου διακινούνται στην Αμβέρσα. Έτσι, αν ποτέ θελήσετε να αγοράσετε ένα διαμάντι, θα πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε στην Αμβέρσα.

Τι κάνετε με το φυτό λυκίσκου;

Η μπύρα παρασκευάζεται σε μεγάλες χύτρες όπως αυτές και γι' αυτό χρειάζεστε λυκίσκο

Παρόλο που η βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για το Βέλγιο, η γεωργία εξακολουθεί να παίζει έναν ορισμένο ρόλο. Τα δάση και τα λιβάδια αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της γεωργικής γης. Ωστόσο, στο Βέλγιο καλλιεργούνται επίσης λαχανικά: Το Βέλγιο είναι περισσότερο γνωστό για το ραδίκια, το οποίο είναι ένα μάλλον πικρό λαχανικό που δεν αρέσει πολύ στα παιδιά.

Αλλά το κουνουπίδι, το κινέζικο λάχανο, το μαρούλι και οι πιπεριές είναι επίσης μεταξύ των γεωργικών προϊόντων του Βελγίου. Στο Βέλγιο καλλιεργούνται επίσης φράουλες, μήλα και αχλάδια. Και το Βέλγιο είναι επίσης γνωστό για την παραγωγή μιας ιδιαίτερης σκούρας μπύρας. Και δεδομένου ότι η μπύρα απαιτεί λυκίσκο, ο λυκίσκος καλλιεργείται επίσης στο Βέλγιο. Η κύρια περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου βρίσκεται στη Δυτική Φλάνδρα.

Leave a Reply