Γαλλία καθημερινότητα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά        Χριστούγεννα

Πολλά γαλλικά παιδιά πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Φροντίδα παιδιών Γαλλία

Γαλλικός βρεφονηπιακός σταθμός ή γαλλικός παιδικός σταθμός;

Οι περισσότερες Γαλλίδες μητέρες επιστρέφουν στην εργασία τους αμέσως μετά τη γέννηση των παιδιών τους. Στη Γαλλία υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί για τα μωρά. Και η Ecole maternelle αναλαμβάνει στη συνέχεια το έργο της φροντίδας των μικρών παιδιών. Αυτό είναι φυσιολογικό για τις Γαλλίδες, οι περισσότεροι πατέρες μένουν έξω από τη φροντίδα των παιδιών.

Συνήθως είναι καλύτερο να περνάτε χρόνο με όλη την οικογένεια!

Η Maman - που στα γαλλικά σημαίνει μητέρα - πρέπει να φροντίζει τα παιδιά, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και επίσης να εργάζεται - συνήθως όλη την ημέρα. Τα γαλλικά παιδιά συχνά δεν γνωρίζουν κάτι διαφορετικό, απλά πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό σε πολύ μικρή ηλικία και αργότερα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο. Ωστόσο, πολλοί Γάλλοι, ιδίως οι Γαλλίδες, σκέφτονται τώρα αν θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Ίσως τα παιδιά απλά θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο με τη μαμά και τον μπαμπά; Το θέμα αυτό συζητείται στη Γαλλία.

.

Μια ομάδα φίλων από το γαλλικό σχολείο που κάθονται μαζί.

Καλή εκπαίδευση ή όχι;

Η σχολική εκπαίδευση στη Γαλλία είναι καλή. Σχεδόν το 70 τοις εκατό των παιδιών αποφοιτούν από το λύκειο. Στη συνέχεια πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο και πολλά μένουν με τους γονείς τους. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από εμάς, όπου πολλοί νέοι μετακομίζουν στο δικό τους φοιτητικό σπίτι στα 18 τους και απλά θέλουν να ζήσουν ανεξάρτητα. Το πόσο επιτυχημένο θα είναι ένα παιδί στη ζωή του εξαρτάται συχνά από την οικογένεια στην οποία γεννιέται, ακόμη και στη Γαλλία. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο φτωχά παιδιά και νέοι στην πλούσια Γαλλία. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από οικογένειες όπου οι μητέρες μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά ή ανήκουν σε οικογένειες που έχουν μεταναστεύσει στη Γαλλία.

Η ζωή στα banlieus

Η ζωή στα γαλλικά banlieus είναι σκληρή, η βία είναι μέρος της καθημερινότητας.

Η ανεργία μεταξύ των νέων που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών είναι ιδιαίτερα υψηλή. Πολλοί από αυτούς τους νέους ζουν στα banlieus, όπως ονομάζονται τα προάστια των μεγάλων γαλλικών πόλεων. Μένουν σε πολυκατοικίες και μεγάλους οικισμούς. Είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους και αυτή η δυσαρέσκεια συχνά καταλήγει στη βία. Βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα και προκαλούν ζημιές.

Το κάνουν αυτό για να τραβήξουν την προσοχή στην κατάστασή τους. Ωστόσο, στη συνέχεια συχνά περιθωριοποιούνται ακόμη περισσότερο, καταλήγουν στη φυλακή και είναι ακόμη πιο δυσαρεστημένοι. Δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για το πώς αυτά τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στη γαλλική κοινωνία. Πολλοί Γάλλοι είναι επίσης της γνώμης ότι φταίνε οι ίδιοι οι μετανάστες. Αυτό αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης στη Γαλλία.

Στη Γαλλία υπάρχουν διαγωνισμοί ομορφιάς για παιδιά - κυρίως για κορίτσια. Συμμετέχουν ακόμη και πολύ μικρά κορίτσια.

Διαγωνισμοί ομορφιάς για παιδιά

Η μόδα είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στη Γαλλία, καθώς το Παρίσι θεωρείται το κέντρο της μόδας. Υπάρχουν πλέον ακόμη και επιδείξεις μόδας για μικρά κορίτσια. Οι Γαλλίδες μητέρες ντύνουν τις μικρές τους κόρες - μερικές φορές ακόμη και εξάχρονες - σαν ενήλικες γυναίκες και διαγωνίζονται για τον τίτλο της "Miss Mini". Φορούν ψηλά τακούνια, μακιγιάρονται, φορούν βραδινά φορέματα και κινούνται σαν ενήλικες γυναίκες.

Φυσικά είναι διασκεδαστικό να ντύνεσαι και να βάφεσαι, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να το κάνεις με τις φίλες σου μπροστά στον καθρέφτη και στο να εμφανίζεσαι σε μια δημόσια επίδειξη μόδας με μεγάλο κοινό να παρακολουθεί. Επομένως, αυτές οι εκδηλώσεις θα πρέπει επίσης να απαγορευτούν, βέβαια θα ήταν καλύτερο αν κανείς απλά δεν συμμετείχε, κανείς δεν πήγαινε και κανείς δεν παρακολουθούσε, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να απαγορευτούν τέτοια πράγματα.

Leave a Reply