Μάλτα Οικονομία

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Γιορτές

Τουρίστες στην Μάλτα

Ποιοι οικονομικοί τομείς υπάρχουν στη Μάλτα;

Η Μάλτα είναι μια ευημερούσα χώρα με σταθερή οικονομική ανάπτυξη. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί τομείς είναι η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών και ηλεκτρονικών ειδών, το εμπόριο, οι τράπεζες και οι ασφάλειες. Σε αυτούς τους κλάδους υπηρεσιών περιλαμβάνεται επίσης ο τομέας του τουρισμού.

Το 40% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν το ήμισυ του ετήσιου εισοδήματος της Μάλτας, προέρχεται από τον τουρισμό. Πολλοί παραθεριστές στη Μάλτα προέρχονται από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Η Μάλτα καλύπτει μόλις το 20 τοις εκατό των αναγκών της με τη γεωργία και την αλιεία. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να εισάγει το 80 τοις εκατό των τροφίμων και των αγαθών καθημερινής χρήσης από το εξωτερικό. Οι κυριότερες καλλιέργειες είναι οι πατάτες, τα πεπόνια, τα δημητριακά, τα εσπεριδοειδή και το κρασί. Η εκτροφή προβάτων ασκείται επίσης παραδοσιακά στο μικρό νησί Κόμινο.

Πολλοί νέοι έρχονται στη Μάλτα για να παρακολουθήσουν μαθήματα γλώσσας.

Τα σχολεία ξένων γλωσσών είναι πολύ δημοφιλή στη Μάλτα

Πολλοί παραθεριστές έρχονται στη Μάλτα όχι μόνο για να χαλαρώσουν, αλλά και για να βελτιώσουν τα αγγλικά τους. Ιδιαίτερα για τους νέους, η Μάλτα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσουν το καλοκαίρι και να εξασκηθούν στα αγγλικά σε ένα από τα πολλά σχολεία ξένων γλωσσών. Ο τομέας αυτός της οικονομίας προωθείται και επεκτείνεται από το κράτος, καθώς η χώρα κερδίζει σχεδόν το δύο τοις εκατό των συνολικών εσόδων της μόνο από τα σχολεία ξένων γλωσσών στη Μάλτα.

 

 

 

Leave a Reply